Детска стая на два етажа предлагат немски дизайнери

0
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Немското студио за дизайн Wojciech Piwowarczyk представи визуализация на интериор с уникално решение за юношеската стая. Заради високия  й таван в нея може да се постигне любопитно и ергономично двуетажно пространство.
Високите системи за съхранение на вещите авторите на проекта разделят на части и ги разпределят из цялата стая. Така те не изглеждат като огромни и задушаващи обеми, а въздействат като елементи от обща стилна композиция. Този подход не се отразява на вместимостта на шкафовете, а само балансира визуалната картина в различните зони на детската стая. Качените на второ ниво мебели като леглото, бюрото и шкафовете, обслужващи работната зона, са в светли цветове, за да се запаси усещането за висок таван на стаята. Достъпът до втория етаж е подсигурен със стълба, която се движи по релса за по – лесен достъп.

Ниската мебелна композиция авторите решават в черно. Единият от черните шкафове всъщност е опора за леглото.
Стилните тапети в съчетание с проектираната система за осветление и ярките цветни детайли създават пространствена динамика и осезаемо разширяват стаята и на емоционално ниво.

Благодарение на подобни прости, но ефективни решения, дизайнерите оформят творческа атмосфера, в която има място за почивка, за работа и за личните увлечения.

Останалите помещения на дома са решени в неутрални монохромни тонове.

С творчеството на авторите можете да се запознаете на официалния сайт на студиото, което е базирано в Берлин: http://wojciechpiwowarczyk.com/vis/