Как се променя твоето тяло през бременността?

32
Добави коментар
beboran
beboran

Какво ще се случи с моето тяло през бременността? – този въпрос си задава всяка жена преди или след като разбере, че ще става мама. Предстоят ви 40 седмици, през които във вас ще се зароди нов живот, ще усетите първите плахи движения на вашето бебе, ще бъдете заедно ден и нощ до заветния момент на раждането.

Тази публикация ще ви подготви за това, което ще случи с вашето тяло и по-конкретно промените с косата, лицето, гърдите, корема, краката и ходилата по време на вашата бременност.

Както обикновено – ще ви запознаем обективно с това, което ви очаква като в същото време ще търсим позитивното във всяка една промяна . Нека да започваме:

Косата

Лошите новини

Ако имате суха коса, хормоните през бременността ще я направят още по-суха и може да стане чуплива. Потърсете си подходящ шампоан или балсам, който да ви помогне.

Добрите новини

При много жени, косата добива допълнителен обем през бременността. Ако сте от тези щастливки се възползвайте от момента

Лицето

Лошите новини

Хормоните, които бушуват в твоето тяло, могат да предизвикат появата на петна по челото, бузите или врата. Възможна е и появата на разширени капиляри по носа. В допълнение лицето може да изглежда малко подпухнало.

Добрите новини

Прочутото „сияние на бременната“. Твоята кожа е по-овлажнена, лицето ти розовее и всички малки бръчки ще се изгладят. Точно като при ботокс инжекция, но без иглите и болката

Гърдите

Лошите новини

В самото начало на бременността, гърдите ви ще станат много чувствителни и ще изпитвате напрежение в тях, поне през първите една – две седмици. Възможна е появата на стрии, ако не използвате крем против стрии.

Добрите новини

Ако до сега сте се чудили как ще изглеждате с голям бюст, време е да разберете! Гърдите ви ще станат доста по-големи, без да се налага да лягате под ножа

Корема

Лошите новини

Стриите се появяват при повечето бременни по корема, дупето и бедрата. За да ги предотвратите обезателно ползвайте крем против стрии. В последните седмици от бременността е възможна появата на вертикална линия от пъпа надолу. Всичко това е временно, не се отчайвате, че времето на банските не е отминало безвъзвратно!

Добрите новини

Около 12 седмица от бременността вашето коремче ще започне да си личи. Вашата матка ще нараства за да има място за плода, което пък ще се отразява на размера на коремчето ви. Сега е момента да си смените гардероба! Бременността е чудесен повод да продължиш да изглеждаш добре и със самочувствие!

Краката

Лошите новини

Възможно е да получите разширени вени. Това важи особено в случаите, когато качите повече килца от необходимите за бременността. Ако това се случи и ви кара да се чувствате зле, може би е добра идея съобразите вашия гардероб с този проблем – придържайте се към панталони и гащеризони за бременни.

Добрите новини

Вашите близки и партньора ви ще ви насърчават да си почивате и да повдигате краката си на високо. Възползвайте се максимално от времето за почивка през бременността, защото след раждането това ще е един далечен спомен…

Ходилата

Лошите новини

След 18 – 20 седмица задържането на вода в организма ви може да доведе до подуване на стъпалата. Помислете за нови и по-удобни обувки.

Добрите новини

Както по-добро извинение за един бърз (или не толкова бърз) шопинг тур по магазините за обувки

Помни, че бременността е периода, през който жената създава живот и това е уникално преживяване. Ако си водиш дневник бременност, ще може да проследиш всяка една промяна, която ти се случва. Освен това, ще намериш много нови приятели, които биха ти помогнали със съвет ако се нуждаеш от него.

Има достатъчно причини да си щастлива, че си бременна и достатъчно начини да поддържаш добра форма през бременността. Ако се придържаш към твоето идеално тегло, храниш се правилно и поддържаш форма, много лесно ще се върнеш в килограмите от преди бременността. И най-важното – не забравяй, че бременността те подготвя за най-важната и отговорна роля в твоя живот – тази на мама!

Ако намирате статията за полезна, харесайте я или я споделете с бутоните по-долу.

Ако искате да коментирате или да споделите вашето мнение, не се колебайте да го направите! Ние вие очакваме!