Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » По-голям бюст с фитоестрогени

64
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

    Гърдите на всяка жена са оформени различно. Индивидуалния вид на гърдите зависи от обема на гръдната тъкан и мастната такава на жената, нейната възраст, анамнеза на по-раншни бременности и кърмене, нейната наследственост, качеството и еластичността на кожата на нейната гръд и влиянието на хормоните.

С напредване на възрастта съществува тенденция гърдите да провиснат. 

Редовните упражнения биха предотвратили или забавили процеса на провисване. Голяма част от съединителната тъкан на гърдите се състои от влакнест протеин, наречен колаген. За да бъде в добро състояние колагена се нуждае от естроген. Без естроген той става нееластичен и се обезводнява. До скоро се смяташе, че след като веднъж колагенът е загубил своята форма и еластичност, той не би могъл да възстанови своето предишно състояние. Резултатите от клиничните наблюдения обаче показват, че това не е съвсем правилно, т.е. при въздействие с естроген, колагенът до голяма степен може да възвърне своята еластичност.

Научните изследвания доказват, че нарастването на гръдната тъкан е в резултат на въздействието на хормоните естроген, прогестерон, пролактин, простагландини и човешкия хормон на растежа. Важно, е че всички тези хормони присъстват в тялото при определен баланс, с оглед на нормалното развитие на гръдната тъкан.

Естрогенът инициира растеж на гърдите и е отговорен за характерния външен вид на зрелите женски гърди.

Учените са доказали, че стимулирането на естрогенните рецептори в гърдите, с естроген или естрогено-подобно вещество (фитоестрогени), може да увеличи размера на женските гърди до 150 %.

Освен рискованата и скъпа хирургия съществува и друг, изцяло натурален начин за увеличаване размера на гърдите.

Фитоестрогените са изключително близки по структура до естрогените произвеждани от човешкият организъм, поради което проявените ефекти са почти идентични. Въпреки, че фитоестрогените имат по-слабо действие, положителни ефекти се наблюдават във повечето, ако не и във всички чувствителни на естроген тъкани на тялото.

Много билки и хранителни добавки за увеличаване на гърдите съдържат природен естроген – т. нар. фитоестрогени. Това са вещества, открити в растенията, които имитират женския полов хормон и помагат за образуването на женски вторични полови белези.

 

 

Всички знаем колко важна част от самочувствието на една жена са гърдите,ето някои хранителни добавки, чиито имена са спрягани като природен стимулатор на женско самочувствие

 

Сао Палмето

Сао Палмето е растение, което се предписва като хормонален регулатор, за сексуална стимулация, инфекции на пикочо-половата система и регулиране на теглото. Освен това се използва от жени, които искат да увеличат размера на гърдите си. Жените, които приемат около 160мл екстракт от Сао Палмето чувстват гърдите си по-пълни и твърди само след 1-2 месеца. Изследвания показват, че уголемяването на гърдите със Сао Палмето е с от 10 до 30% в зависимост от индивидуалното въздействие на билката върху организма.

Сминдух

Сминдухът стимулира растежа на гърдата по два начина: имитира действието на естроген и стимулира производството на пролактин. Това са двата най-важни хормона за развитието на гърдите. Сминдухът безопасно и естествено стимулира растежа на тъканта в гърдите, за да станат гърдите по-големи и по-здрави. Като изцяло натурален начин за увеличаване размера на гърдите, сминдухът помага и за баланса на хормоните. Освен това стимулира сексулните стремежи, силно тонизира и изостря сетивата. Резултатите са видими – тялото е балансирано и красиво.

 

Млечен бодил

Млечният бодил е известен като уникален детоксикатор на организма, който неутрализира токсините и другите вредни вещества в организма. Той се приема  от кърмачки за по-интензивно производство на мляко в гърдите. Известен е и със свойствата си да нормализира баланса на хормоните в тялото.

Див ям

Дивият ям е растението на жените – то нормализира нивата на хормоните в организма, притежава уникалното свойство да стимулира разширяването на тъканта в гърдите напълно ествествено, като ги уголемява и втвърдява, елиминира симптомите на предменструален синдром и менопаузата. Дивият ям е изключително ценен при репродуктивни проблеми и неразположение на половата система при жените.

Копър

Копърът е пълен с полезни фито елементи и е известен като билка за уголемяване на бюста.  От векове той се използва и за стимулиране на производството на мляко при кърмачките. След сминдуха, копърът е на второ място по съдържание на природни естрогени, които въздействат върху баланса на хормоните и размера на гърдите при жените. Копърът се използва още за лечение на астрам, киселини в стомаха, високо кръвно налягане и увеличаване на сексуалното желание при жените.

Червена детелина. Червената детелина е билка, която се използва за лечение на редица болести – от кашлица дори до някои ракови образования. Растението съдържа антиоксиданта токоферол (витамин Е), антитуморни съставки, калций, хром, железни и медни соли, изофлавони, магнезий, ниацин, фосфор, калий, витамин С. Детелината има противовъзпалително, антиспазматично, отхрачващо и успокоително действие. Много е важно да се каже, че тя съдържа не един, а четири фитоестрогена. Това е причината приемът на червената детелина да помага за растежа на гърдите лесно и без проблеми. Също така екстрактът от детелина е с висока концентрация на изофлавони. По тази причина той не се препоръчва при деца, бременни и кърмачки.

люцерна

Витекс

 

Приемът на тези билки като хранителни добавки може да доведе и до други положителни ефекти. След използването им повече от 3 седмици, може да се наблюдава:

повишено настроение;

по-пълни устни (следствие на повишените нива на естроген);

изчистване на кожата от петна и други дефекти;

намаляване на симптомите на ПМС (предменструален синдром);

редовност и по-леко протичане на менструалния цикъл.