Ключът на Сара / Elle s’appelait Sarah / Sarah’s Key 2010

1
Добави коментар
kolizeum.net
kolizeum.net

Ключът на Сара / Elle s’appelait Sarah / Sarah’s Key 2010

    \“Ключът на Сара\“ отваря черна страница във френската история. \“Истината си има цена, харесва ли ти или не\“.

Един трагичен и срамен момент във френската история продължава да има последици и в наши дни в тази екранизацията по романа на Татяна де Розни и блестящо адаптиран за екрана от режисьора Жил Паке-Бренер и Серж Жонкур.

Юлия Жармонд (Кристин Скот Томас) е американска писателка живееща в Париж със съпруга си, Бертран Тезак (Фредерик Пиеро), архитект, който възстановява блок с апартаменти, собственост на семейството му. Юлия научава, че семейството на Бертран, получва сградата с непочтени средства; първоначалните собственици са били евреи, които са били насила принудени да я продадат в началото на Втората световна война през 1942 г., когато свързаното с нацистите правителство на Виши арестува над 13 000 парижки евреи. Апартаментът в който, тя и нейният френски съпруг планират да се преместят някога е бил населяван от семейство Старжински – евреи, които са били изпратени в концентрационен лагер.

\“Ключът на Сара\“ е един незабравим филм с нюанси на \“Изборът на Софи\“ и \“Списъкът на Шиндлер\“ и не бива да се пропуска от претенциозната публика. Той взе наградата в Токио за най-добър филм. Освен това, лентата получи и наградата на публиката.

  
Kolizeum.net е сайт, в който ще намерите информация за една добра колекция от филми. Тук няма да можете да гледате филми онлайн или да ги сваляте. Всички права на филмите, които ще намерите тук принадлежат на техните собственици.