Така (не) се прави

11
Добави коментар
Anardil
Anardil

Така (не) се прави

В четвъртък почина основателят на Apple Стив Джобс. Няма да се впускам в коментар за това колко голяма е тази загуба, но той беше един от не повече от десетината души, на чиито гений дължим огромния технологичен напредък в последните 30 години и наистина безпрецедентното подобряване в стандарта на живот на практика по целия свят. Затова нито една траурна реакция не беше пресилена.

Смъртта на Джобс осветли таланта на един 19-годишен студент по дизайн от Хонконг, чийто минималистичен трибют (в ляво) се превърна във вирус и навярно ще го направи поне толкова богат, колкото стана известен.

Това беше хубавият пример в днешната статия. Но, понеже трябва да има контрапункт, доста преди да изгрее хонконгският гений, българският невъзмутимо шеташе из интернет. И аз получих мейл от книжарница „Хеликон” със заглавие „Почина Стив Джобс”. В него за самата смърт не се споменаваше, разбира се – но имаше реклама на последната книга, посветена на основателя на Apple.

Думи нямам да опиша презрението си към онези подлежащи на лесна дисквалификация от човешкия род същества, които използват нечия трагедия по толкова грозен начин. Затова ще оставя случката да говори сама за себе си. А собствениците на „Хеликон” трябва да са щастливи, че правят бизнес в България – защото само малко по на запад гнусната им проява щеше да бъде жестоко наказана от потребителите.

Сподели във Facebook