Рожден ден

12
Добави коментар
silence
silence

Рожден ден

Всички знаем от деца какво е Рожден ден – ежегоден празник на датата на която е роден даден човек!
А рожден ден е ден от годината или годишнина, където едно лице празнува датата си на раждане. Рождени дни се празнува в много култури, често с подарък, парти с близки и приятели или ритуали. Въпреки че основните религии в чест на раждането на техния основател / например, рожден ден на Буда или  Коледа – който се чества широко от християни и нехристияни – е най-очевидния пример /. Но има и някои религиозни групи, както е в случая с Свидетелите на Йехова, които принципно се противопоставя на самата идея за празнуването на рождени дни.

По случай рожден ден на някои се прави торта на която се поставят свещи. В някои държави точно броят на свещичките подсказва на колко години е  рожденикът. На празника за рожден ден рожденика получава подаръци за рожден ден от близки и приятели както и поздравителни картички за рожден ден с оригинални пожелания най вече за здраве и бъдещи успехи!
В сайта пожелания-бг.нет постоянно добавяме нови подкатегории които да запълнят празнотата в Интернет пространството от пожелания, стихове, спомени мъдри мисли, яки фрази, също така сентенции и девиз.

Благодарим Ви, че споделихте Pojelaniq-bg.Net със своите приятели 🙂

Категория: Пожелания