Боя за коса

1
Добави коментар
FramarMedia
FramarMedia

Вижте 12 малки тайни, които ще ви помогнат винаги да изглеждате добре:

1: Да, можете да се къпете с шампоан всеки ден Днешните шампоани са достатъчно нежни, за да могат да се използват ежедневно. Това, което вреди на косата ви са сешоарите, пресите и машите. Затова ако имате много мазна коса, спокойно я мийте всеки ден. Просто я оставете да изсъхне сама или поне намалете употребата на затоплящи уреди.

2: Мръсната коса се манипулира по-лесно Възможно е вече да сте чували мълвата, че мръсната коса е по-лесна за манипулация във фризьорския салон. Ами, всъщност това си е чистата истина. Стилистите предпочитат да не миете косата си в сутринта преди посещението ви в салона. Не се изненадвайте ако фризьорът напръска косата ви със сух шампоан или пък бебешка пудра – така създава идеална текстура за повдигане на косата.

3: Направете си секси прическа с велкро ролки Най-простият и ефективен начин да навиете правилно косата си с велкро ролки е като първо я накъдрите с маша. Напръскайте сухата си коса със стилизиращ спрей, след това вземете средна по големина маша и навийте крайчетата на косата (хванете само около 5 см). След това сложете ролките – така къдриците ще са идеално подредени върху тях. 4: Искате секси, небрежна прическа на вълни? Използвайте спрей със съдържание на морска сол. Ако не искате да си го купувате от магазина, можете да си го направите и сами. Просто разтворете няколко супени лъжици морска сол в бутилка вода. Напръскайте косата с разтвора и я оставете да изсъхне сама. 5: Не бързайте да решите, когато сушите косата си Не започвайте да решите прекалено рано, когато сушите косата си със сешоар. Първоначално разресвайте с пръсти, за да разплетете кичурите (в случай че са се оплели) докато косата изсъхне на около 80 процента, след което разрешете с гребен. Уверете се, че пръстите ви се плъзгат по косата без проблем, преди да прибегнете към гребена върху мокра или все още много влажна коса.

6: Бретоните са секси, но се убедете че сте си избрали подходящия за вас Обожаваме гъстия тежък бретон или този отметнат настрани. Избягвайте обаче рехавият, равен бретон: ще направи лицето ви да изглежда квадратно и старомодно. Прекрасен избор е плътен прав бретон с дълги чупливи етажи отстрани. Секси, нали? Особено с подходящите кичури. Не се чувствате готова за дебели странични кичури? Опитайте с бретон настрани и дълги етажи. Тази прическа е чудесен избор, тъй като не затваря лицето, а и изглежда добре, дори ако израсте, което пък ви позволява плавно да смените стила. 7: Да, можете да се изрусите или да боядисате косата си в червено Някои типове кожа изглеждат по-добре с подходящо избран цвят на косата. Повечето жени с мургава кожа могат да си позволят всякаква коса: руса, черна, кестенява, дори червена. Жените с розовееща кожа обаче, могат да срещнат трудности при избора си на цвят. На тях най-много им подхождат косите с червен цвят или оттенък. Що се отнася до изрусяването, ако лятото косата ви естествено изсветлява на слънце, това значи, че сте подходящ кандидат за изрусяване. Момичетата с матова кожа с черна или кестенява коса също могат да изглеждат страхотно с руса коса. Но при всички случай, добре е да се консултирате със стилист, ако решите да изсветлявате драстично косата си.

8: Не оставяйте косата си да прорасте Коса, която е поизрастнала няма никакъв стил – най-малкото изглежда безформена. А впечатлението което оставяте у другите е, че не се поддържате. За да направите добро впечатление и да се почувствате ослепително и секси, се вземете в ръце и тичайте веднага при фризьора – подстрижете косата си на пластове, добавете бретон, малко кичури…

9: Тайната на прическата, която стои на отделни кичури Знаете какво искате. Онази дълга, вълниста коса, чиито кичури сякаш са отделени един от друг. Някои стилисти се кълнат, че всичко е въпрос на подстрижка. Със сигурност, но също така се нуждаете и от подходящите продукти. За да постигнете този ефект, първо се нуждаете от прическа на етажи. Така косата ви ще придобие плътност и обем в основата си и ще пада по раменете ви на меки вълни. Не забравяйте и подходящите продукти, които след нанасяне ще оформят идеалните кичури.

10: Коковете са готини, стига да не са адски стегнати Прическите от този тип не са само за абитуриентски бал. Свободният, небрежен кок е бърз начин да се приведете в спретнат вид. Просто срешете косата си с пръсти в нисък, неравномерен кок или пък я вържете на висока разрошена опашка, като закрепите краищата й с ластик или фиби. И моля ви оставете стегнатия, безупречен кок на балерините.

11: Редовно поддържайте цвета на косата си Ако редовно освежавате цвета си (например на всеки 28 дни), ще можете да спестите на косата си излишно увреждане. Ако изчаквате повече време, фризьорът ви ще боядиса цялата ви коса, а не само корените.

Тайна 12: Блестящата коса не се дължи единствено на генетични фактори Стилистите знаят, че тайната за изпълнената с блясък коса се крие в лаковете за лъскава коса. Пробвайте, няма да останете разочаровани. Изборът на козметичен продукт е изцяло ваш!

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.