Как се връзва шал?

1
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Той е ултимативният аксесоар на студеното време. Шапките влизат и излизат от употреба, а ръкавиците трябва да пасват на колана или обувките ви, но шалът сам по себе си остава най-доброто средство за инжектиране на малко стил и креативност в цялостния ви вид без големи усилия и най-вече разноски.

От обикновения плетен шал от вълна до най-скъпия такъв на „Hermés“, всеки един трябва да се завърже и то по начин, който да усилва ефекта им. Твърде много мъже хвърлят огромно количество банкноти за брилянтен шал, който в последствие просто оставят да виси около врата им подобно на албатрос.

Тук ще ви дадем няколко съвета и предложения за връзване, които са прости и не отнемат повече от минута, за да ги научите. Така че седнете удобно с няколко шала пред вас (може и един) и се пригответе за урок за облеклото на студеното време.

Обикновено връзване

Макар че не е категоричният възел с премятане отгоре (всеки скаут би казал), това е най-простият и най-безпроблемният възел, който можете да научите и най-вероятно знаете как работи. Виси малко по-свободно около врата за разлика от другите връзвания и премятания, което го прави по-малко подходящ за много студените дни. За есента и пролетта обаче, когато температурите са по-поносими, този възел ще превърне шала ви в перфектното допълнение към облеклото.

Урокът: Вземете шала и го сложете на раменете си. Хванете и двата му края и ги завържете един над друг сякаш връзвате връзките на обувките си. И готово – това е обикновен възел.

Една обиколка

Това е просто премятане, което оставя и двата края на шала да висят в предната част. Фиксирайте ги с якето си или ги оставете свободно да се развяват отпред. Добър избор за по-студените дни, защото ще предпазва врата ви от студените ветрове.

Урокът: Вземете шала и го увийте веднъж около врата си, като оставите двата края на желаната от вас (симетрична или асиметрична) дължина отпред. И го нагласете толкова стегнато или свободно, колкото желаете.

Две обиколки

Страхотен избор за тези, които имат нещастието да живеят в климатични условия с неизмеримо студени температури (за съжаление, отскоро България също започна да се превръща в една от тези дестинации). За този конкретен възел ще ви е необходим малко по-дълъг шал, но за смека на това привидно неудобство топлината ви е гарантирана.

Урокът: Увийте шала два пъти около врата си и оставете двата къси края да висят отпред. Това е всичко. А комбинацията с дебела поло яка ще бъде оптималното решение за справяне със старата люта зима.

Обикновен възел

По начало по-свободният възел, подобен на единичния (обикновен) при вратовръзките, е перфектен за мъжа, който търси свобода и семплост, но иска по-структурирана и по-изтънчена визия. Добро решение за копринени шалове, които иначе не биха стояли добре с други връзвания. Макар че не предлага допълнително затопляне, този възел няма да стане такъв без ваша помощ.

Урокът: Вържете го както връзвате обикновен възел на вратовръзките си. Сложете шала около врата си, като определите две различни дължини на краищата. Увийте по-дългия около по-късия край. Вземете по-дългия и го промушете иззад вече оформящия се възел. Издърпайте, но не много и пригладете възела така, че да няма гънки.

Френски възел

Типичното европейско връзване на шал е подходящо за ежедневието. Върши работа и в офиса, и на мач. Получава се най-добре с по-тънки шалове с по-голяма дължина.

Урокът: Вземете шала и го сгънете наполовина по дължина. Сложете го около врата си и промушете краищата през другия край. Затегнете колкото е необходимо. За да развържете възела просто следвайте инструкциите на обратно.