Взривиха колата на Сашо Диков

11
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Автомобилът на журналиста Сашо Диков „Форд Фокус” е бил  взривен снощи около 22.00 часа, съобщиха от МВР. Колата е била паркирана пред блок в столичния квартал „Гоце Делчев”. Няма пострадали. Веднага на място е изпратена дежурно-оперативна група при СДВР, служители на ДОТО – МВР и ГДБОП. Извършен е оглед.

Установява се вида на взривното вещество и неговото количество. Издирват се очевидци и свидетели. Предстои втори оглед на мястото. Образувано е досъдебно производство. Пред bTV временният вътрешен министър Веселин Вучков съобщи, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на журналиста. На този етап няма задържани.

Временният вътрешен министър не изключи версията взривът да е с цел предизборна провокация. „Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”. Така журналистът Сашо Диков коментира в студиото на „Тази сутрин” експлозията.

Той обясни, че преди взрива, сутринта автомобила е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взема и се прибира около 18.00-18.30 часа. Малко преди 22.00 часа се чува адски тътен. Експлозията счупила прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.