Нови доказателства за съществуването на Йети?

5
Добави коментар
nicky
nicky

Група изследователи заявиха днес, че са намерили в непалската част на Хималаите нови доказателства за съществуването на митичния Снежен човек, наречен Йети, предаде ДПА.

Изследователите са от екипа на телевизионните приключенско-пътешественически серии „В търсене на истината“ (Destination Truth). Те твърдят, че са намерили отпечатъци от краката на Йети, докато снимали документален филм за легендарното същество. Преди три дни работихме през нощта близо до речно корито и един от нашите водачи пръв видя отпечатъците и ни ги показа, каза за ДПА в Катманду Джош Гейтс, водещият на предаването.

Направихме отливки на отпечатъците, но всъщност още не знаем какво сме видели. Когато се върнем в САЩ, ще ги анализираме, каза Гейтс.

Един от отпечатъците е на цяло стъпало, почти двойно по-голямо от човешко. Съдейки по него, създанието трябва да е високо около 2,40 м. Предполагаемите стъпки на Йети са намерени в отдалечена местност, на три дни път от Лукла, която се намира на 250 км северо-западно от Катманду.

Много хора в Непалските Хималаи и в Тибет вярват, че митичният Снежен човек съществува. Досега обаче не са намерени убедителни доказателства. За някои от находките – черепи и части от кости – бе установено, че са животински.

Гейтс и телевизионния му екип са обиколили много страни в света, проучвайки легенди и твърдения за съществуването на невероятни и тайнствени биологични видове.

Етикети: Нови, доказателства, съществуването, Йети