Кубрат Пулев вече е 11-и в света, бие се за първа титла след броени дни

1
Добави коментар
angelov22
angelov22

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев вече има записани 13 победи от 13 срещи като професионалист, а след броени дни софиянецът ще получи шанс да се бие и за своята първа титла.

Успехите на Кобрата на ринга рефлектираха и върху класирането му в компютъризираната световна ранглиста на BoxRec, като българинът се изкачи с едно място до 11-а позиция в класацията и остави зад себе си имена като бившия претендент за световната титла и ексолимпийски шампион Одланиер Солис (Куба), който е 12-и и бившите световни шампиони Руслан Чагаев (15-и) и Ивендър Холифийлд (16-и).

На 22 октомври в немската провинция Баден-Вюртембер Кубрат Пулев ще премери сили с Травис Уолкър (САЩ), а залогът ще бъде вакантната междуконтинентална титла на Международната боксова федерация (IBF). В момента американеца се намира под номер 50 в световната ранглиста.

По първоначален план Пулев трябваше да се бие за титлата на Европейския боксов съюз (EBU) срещу ирландеца Мартин Роугън, който обаче на два пъти се оттегли от евентуален сблъсък с непобедения до този момент българин.

Отказите на Роугън доведоха и до търсенето на алтернативен вариант за Пулев, като в случая това е 32-годишният американец Травис Уолкър.

Следващият опонент на Кобрата може да се похвали с впечатляващ актив от 38 победи (30 с нокаут) и 6 загуби, като американецът има записани четири поредни победи в последните си срещи на ринга. В биографията на Уолкър присъстват и мачове срещу популярни имена като Руслан Чагаев и Крис Ареола, в които обаче той има претърпени поражения.

За последно Кубрат Пулев се качи между въжетата през месец юли в Мюнхен, когато софиянецът постигна победа по точки над украинеца Максим Педюра.