Хранителен режим от Боби

37
Добави коментар
temi
temi

Този хранителен режим не го приемайте като диета, а по-скоро като начин на хранене. Може да го прилагате за постоянно и когато постигнете желаните килограми може да разнообразите съставките, но не и количеството.

Изпрати своята диета!

Всички съставки дават всички необходими вещества на организма и така няма да страдате за нищо.

Няколко основни правила, които трябва да се спазват:

Хранене през 3 часа. В редки случаи при невъзможност може да си позволите да закъснеете с хранене с 1 до 2 часа, но никога по-рано. Ако закъснеете, следващите 3 ги броите от момента на приключване на храненето. Последователността и комбинирането на храните трябва да се спазва. Всяка храна се приема най-правилно в определена комбинация с друга и в определена част от деня. Примерно първо хранене трябва да ви е въглехидрати. Те задвижват метаболизма, но само сутринта. Второто хранене трябва да бъде плод. Плодове се приемат най-късно до 14:00. Има разлика в храненето между мъже и жени. Идеята е – често по малко количество. Аз си купих домакински кантарчета вкъщи и в офиса, за да мога да съм сигурна в количеството на приема. Освен това си изберете подходящите съдове и не ги сменяйте, за да може обемът винаги да е един и същ. Важно е и да извършвате физическо натоварване – ходене (разходки в парка или планината), фитнес или друг спорт. Поне 3 пъти в седмицата. Времето най-подходящо за това е сутрин и вечер. Никакъв алкохол, сладко, тестено и пържено. БЕЗ КОМПРОМИСИ! Под компромиси имам предвид да си хапнете нещо, което не е в режима или в по-голямо количество. Колкото повече компромиси правите, толкова си спирате намаляването на теглото. След като издържите първата седмица после е лесно. Виждайки как сваляте, сами ще се амбицирате да искате още и още. Ще направите няколко компромиса, ще видите обратния ефект и ще се убедите, че така сами си влияете на себе си. Качеството на храната. В ресторантите купуват най-евтината храна и съответно най-некачествената. Тя се обработва с подправки, за да достигне желаните вкусови качества. Следователно е препоръчително да си приготвяте храната сама. Освен вкъщи същите храни ги имам и в офиса. Ако знам, че няма да съм и в офиса, си приготвям кутии за през деня и стоят в колата. Когато мога просто ям в колата. Вода – минимум 2 литра и максимум 4 литра. Пийте на всеки час между храненията по една чаша вода. Така ще подтиснете глада и ще задвижите метаболизма. Водата изхвърля токсините от организма. Водата разгражда целулита. Качествена храна – много е важно с какво се храните. Относно истинските храни – внимавайте какво си взимате. Има много нитрати и съставки, които дори в малки количества ще ви спрат отслабването. Начини на приготвяне

Овесени ядки – 30 гр. овесени ядки заляти с 1 чаша вряла вода ги оставяте да се накиснат 15 минути. След това ги изцеждате и ги заливате с 200 мл вряло мляко. 10 бр. червени био боровинки ги накълцвате на много ситно с ножа и ги слагате в млякото. Оставате да изстине и е готово за консумация. Кафе – имате два варианта. Първи – чисто кафе – късо еспресо допълвате с вряла вода в голяма чаша. Втори – 50 мл. мляко с късо еспресо вътре. Идеята на много късото еспресо е да не допускате вода да минава през кафе, което вече веднъж е запарено и са взети само най-добрите му аромати. Розов грейпфрут – един или два в зависимост от големината цели, но само „месото” без ципата или 300 мл. фреш. Аз си купих професионална електрическа машина за бар за изцеждане на кръгли плодове. Става бързо и качествено. За препоръчване е фреш. Салата – зелена салата, айсберг, краставици. Овкусявам всичко само с бяло балсамико, като го разреждам в съотношение 1 балсамико срещу 2 вода. Вземете си първоначално от всички видове, докато си изберете кое най-много ви харесва на вкус. Риба или месо – може да се приготвя по всички начини само без пържене.

Хранителен режим Първо: овесени ядки с мляко и червена боровинка, кафе Второ: розов грейпфрут Трето: салата – зелена салата, айсберг, краставици, 100-150 гр. риба или месо Четвърто: фреш от зеленчуци (моркови, червено цвекло) или 30-40 гр. ядки (сега или вечерта) Пето: зелена салата – айсберг, краставици, 100-150 гр. риба или месо. Аз лично ям салата от настъргани моркови или айсберг с бяло балсамико и пропускам рибата. Шесто: вечерта може да изядете 30-40 гр. ядки

Плодовете и зеленчуците трябва да се мият много хубаво, а най-добре е да ги накисвате за известно време да поседят във вода. Това което има кора е желателно да се обели.

Храната се разпределя така, че последното хранене да ви бъде 3 часа преди сън. Ако ставате в 7:00 е желателно след 21:00 да не ядете. След това може само вода. Ако тренирате, заменяте две от храненията с протеин преди и след тренировка. Протеинът е важно да е нисковъглехидратен. Аз лично тренирам сутрин и вечер 7 дни в седмицата, но непрекъснато сменям вида тренировка и натоварването.

Трябва задължително да приемате витамини. Препоръчвам ви да си ги вземате от магазин за фитнес добавки. Витамините са различни от тези в аптеките. Аз лично ги приемам следобяд. Сутрин имам достатъчно енергия, но вечер издъхвам, особено на тренировка. Отначало ще ви се види много обвързващо, но когато свикнете ще видите колко е лесно и ще го правите по инерция.

Изпрати своята диета!

(Всяка седмица една от изпратените диети ще бъде публикувана в раздел „Вашите диети“ и ще спечели награда – КНИГА!)

Диетата печели книгата „Прелестен мрак“ от изд. Кръгозор 19.10.2011/Боби