Която е най-лошата страна на изневярата

57
Добави коментар
biliana
biliana

Изглежда, че днес всички знаят всичко за живота и връзките, но многоте разводи на млади хора , стават все по-често явление. Четейки за раздели, измами, лъжите и грешките, които някой е направил във връзката, несъзнателно научаваме за тях – но къде ни води това?

В САЩ 55% от жените и 65% от мъжете са признали извънбрачна връзка макар и за една нощ, а 90% са заявили, че прелюбодеянието в брак или връзка е неморална. Прихологот и експерт за връзки Лиза Файърстоун твърди, че затова всяка двойка в началото трябва да постави правила, а в случай на изневяра искрено да отговори на въпросите на партньора и да решат заедно кой е следващия етап. Честността се счита може би за най-важната, защото с малките лъжи започва всичко.

„Малките лъжи и измислици са най-лошата страна на изневярата, защото унищожават живота на другия, който живие в лъжата и не е наясно, че животът на човека до него се променя“, казва Файърстоун, добавяйки, че в края на една връзка измаменият партньор не може да повярва, че такова нещо му се е случвало пред носа.

Въпреки че не можем да контролираме привлекателността, дори усещането, че се влюбваме в друга личност, разбира се можем да контролираме как реагираме на тези чувства и какво ще предприемем някакви действия по отношение на тях. Това, което ни остава, според психоложката, е да поемем отговорност за поведението си и преди всичко да бъдем честни към партньора.

Др. Файърстоун припомня, че от малки са ни учили, че не е хубаво да се лъже, но повечето от нас бързо забравяме, защото не можем да се носим последствията от поведението си . И така започва носенето на тежестта на неискреност, която после се надгражда и може да завърши фатално. Когато се стигне до този етап, ревността, несигурността и недоверието могат да разрушат връзката.

Това може да се избегне, ако партньорите си вярват един на друг толкова, че може да си признаят, ако са сезапознали с човек, към който са проявили интерес по всякакъв начин. Така връзката и доверието се заздравява и е по-малка възможността, че ще се втурнете в извънбрачна връзка.

Ако сте на крачка от започване на афера, мисълта, че няма да нараните другата страна, ако тя не знае нищо ви помага да продължите с неморалното поведение. Ако пък признаете е ясно че искате промята или да се разделите с партньора си – но това е единствената правилна постъпка, която можете да направите, заключава Лиза Файърстоун.