Когато в бъбрека се загнезди камък… видяна 2136 коментари 0

1
Добави коментар
tsintseva54
tsintseva54

Да се добере до бъбрека без нито един разрез и да премахне камък, независимо от размера му – преди 10 години за уролозите това беше само мечта.

Днес това е ежедневие в реномираните урологични клиники по света с най-съвременния метод – лазерно разбиване (литотрипсия). Хил клиник внедри и в България това уникално достижение на медицината. Лазерната процедура за разбиване и извеждане на камъни от бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища трудно може да бъде наречена операция. Не се налага използването на хирургически инструменти, нито скалпел. Достигането до камъка се извършва с тънко оптично влакно, което прониква с лекота през уринарния канал. По него се подава мощна енергия от лазера, която разрушава камъка на миниатюрни частици, за да бъдат изведени впоследствие обратно през пикочния канал.

Във времето, когато скалпелът нямаше алтернатива, бъбречно-каменната болест бе сред най-недолюбваните патологии на уролозите. Дори при камък с нищожни размери – 4 мм – единствената алтернатива беше да се реже бъбрека. А след това остават големи белези и травма за органа и съседните тъкани.

Лазерната хирургия при камъни в бъбреците и пикочните пътища е несравнимо бърз, нетравматичен и безопасен метод. Голямо удобство за хирурга е, че цялата зона, която се обработва, се извежда на видеоекран с възможност за увеличение до 30 пъти. Лазерното разбиване, за разлика от ултразвуковото, е контактно, т.е. извършва се в пряк досег с камъка, а не дистанционно през тялото. При него няма ударни вълни – лазерната енергия се предава директно върху камъка и не съществува риск от увреждане на съседни органи и тъкани. Този подход гарантира разрушаването на камъка и извеждането на целия материал от организма.

Урологичното отделение на Хил клиник е оборудвано с лазери от най-висок клас, сред които и лазер от последно поколение за разбиване на камъните в бъбреците и пикочните пътища – без скалпел и без разрези. Методът е ефективен при всички видове камъни и гарантира над 95% успех. Лечението е свързано с незабавно облекчаване на състоянието, бързо възстановяване и минимален риск от усложнения.

При съмнение за камъни в бъбреците и пикочните пътища, както и при проблеми в уринарната система, не се колебайте да се консултирате със специалистите на Хил клиник!

Хил клиник
02/439 31 31
www.hillclinic.com