Ефектни прически

3
Добави коментар
Beautyshop.bg
Beautyshop.bg

Ефектни прически

Публикувано на Tuesday, October 25, 2011 · коментирай 

Предлагаме ви няколко варианта за прически, които можете сама да сътворите вкъщи и да получите добър резултат. Разбира се, в салоните за красота разполагат с огромен арсенал от средства, с помощта на които могат за отрицателно време да ви преобразят по ваше желание. Липсата на достатъчно свободно време, понякога и на финанси, е причина доста жени да се стремят да си направят стилна прическа вкъщи. Избрахме няколко сравнително лесни за изпълнение варианти за ефектна прическа в домашни условия. Е, ако не можете да се справите сама, извикайте на помощ приятелка или съседката.

Дълга коса
Дългата и добре поддържана коса сама по себе си привлича вниманието, ето защо не е необходимо да прекалявате и да се стремите към сложни прически. Понякога е нужно само да поставите атрактивен аксесоар в косата и ще постигнете нужния ефект. За по-претенциозните предлагаме следното: вържете с ластиче косата на опашка високо отзад. След това я разделете на кичури, от които с помощта на фуркети и фиби оформете букли и ги подредете така, че да изглеждат възможно най-естествено. В зависимост от желанието ви буклите може да бъдат по-обемни или по-прибрани. Необходим ви е само стилизиращ спрей, за да фиксирате и придадете блясък на косата. Разбира се, можете да експериментирате, като вместо обикновени букли се опитате да оформите осморки, но тук вече ще ви е нужна помощ. Моделирането на осморки е значително по-трудно, но прическата наистина е много екстравагантна.

 

 

 

 

 

 

Коса със средна дължина
Ако косата е подстригана стъпаловидно – предлагаме ви следния вариант: върху още влажната коса нанесете пяна (при тънък косъм най-добре е пяната да е със силна фиксация) и оформете кичури, като внимателно ги изтегляте настрани. След това изсушете леко със сешоар (струята въздух е насочена отвътре навън) и отново нанесете от пяната, но само в краищата, за да не повредите готовите кичури. Оформете бретона на фини фитилчета с гел. Накрая може да придадете блясък със стилизиращ спрей. Прическата е младежка, стилна и подходяща за различни случаи. Ако държите обаче кичурите да са цветни, вече е необходима намесата на професионалист.

 

 

 

 

 

Къса коса
Късата коса е най-лесна за поддържане и естествено – за моделиране. Най-ефектна прическа се постига, когато косата е подстригана стъпаловидно. С помощта на пяна или гел от все още влажната коса оформете отделни кичури и фитилчета. Изсушете леко със сешоара (внимавайте струята да не е силна) и отново нанесете от стайлинг продукта, но само в краищата. Накрая разрешете косата с едър гребен и фиксирайте прическата със спрей.

За финал можете да използвате специално разработените парфюми за коса, невероятна хармония от нежни благоухания. Освен това с помощта им ще защитите косата си от замърсяването, цигарения дим или неприятни миризми.  

Редактор: Поли Манолова