Японски рибар улови торба с пари в морето

1
Добави коментар
merunka
merunka

Жител на японското градче Офунато се сдоби с 11 млн. йени (145 000 долара), след като по време на риболов улови торба с пари в морето, съобщава Pravda.ru.

Преди по-малко от месец рибарят отишъл за риба, както обикновено. Той хвърлил мрежата и през нощта се върнал, за да види дали нещо се е хванало в нея.

Мъжът бил изключително изненадан, когато открил не риба, а голяма торба, заплетена в мрежата. Той отворил чантата и видял, че тя била пълна с банкноти. Когато се прибрал у дома, рибарят ги преброил и установил, че торбата съдържа 1100 банкноти от по 10 000 йени.

Според законите на Япония собственикът на липсващите пари трябва да си ги потърси в срок от шест месеца. В противен случай, след като този период изтече, лицето, което е намерило изгубената вещ, става неин притежател. Така на 27 април 2012 г. японският рибар може да стане милионер.

Преди време отново в Япония работник откри найлонова торба с 10 млн. йени (над 130 000 щатски долара). Торбата се намирала във фабрика за сортиране на боклук в Касай. 56-годишният мъж взел парите и веднага ги предал на полицията.