Къщи: Мултифункционална сглобяема дървена къща

2
Добави коментар
sglobqemikyshti
sglobqemikyshti

Мултифункционална сглобяема дървена къща

Съвместната работа на Patrick Frey и Björn Götte довежда до създаването на тази малка, но изключително удобна ваканционна къща, наречена – Sommerhaus Piu Prefab Vacation Home.
Къщата може да се използва както за ваканциите и уикендите, така и като постоянен дом.
Дизайнът е модерен, с леко наклонен покрив и съчетание от два основни цвята.
Покрита с хоризонтални дъски, сглобяемата къща осигурява комфорт, както във вътрешните пространства, така и отвън. Покривът се слива с верандата като обособява приятна покрита зона на верандата на къщата, подходяща за почивка или хранене. Освен материално покривът и верандата са обединени и стилово, посредством външният по-тъмен контур, който очертава края на външното усвоено пространство. Къщата предлага уют, като едновременно с това обаче не се нарушава връзката със заобикалящата природа. Огромните прозорци във всекидневната зона отварят вътрешното пространство към външното, превръщайки поляната в част от интериора.
Интериорът на къщата е изключително светъл и изчистен. Преобладава белият цвят – стените и мебелите са изцяло бели. Дървото присъства и в интериора на къщата – подовата настилка, някои мебели, детайли и аксесоари. В задната част на къщата са предвидени две спални помещения. Там почти липсват прозорци – за постигане на максимална уединеност.

Дървото е основният материал използван при изграждането на тази къща. То допринася за постигане на красив външен вид и уютна атмосфера, като в същото време осигурява добра топлоизолация. Тази сглобяема дървена къща е идеална за хора, които обичат почивката сред природата в един семпъл и функционален дом.