Иновацията ултразвукова епилация

1
Добави коментар
Beautyshop.bg
Beautyshop.bg

Иновацията ултразвукова епилация

Публикувано на Wednesday, November 2, 2011 · коментирай 

До неотдавна единственият способ да се избавите завинаги от излишното окосмяване бе лазерът. Лазерната процедура при обезкосмяване се прилага от 1990 г, когато стойността и бе доста по-висока отколкото в наши дни. С годините технологията се усъвършенства и доби широка популярност. Лазерното обезкосмяване обаче е продължителен процес. То унищожава косми в определен стадий на растеж, т.е. вие се сдобивате с желаната гладка кожа едва след 8-10 сеанса с интервали от 4-6 седмици.

В наши дни се появи друг, алтернативен метод. Израелските специалисти разработиха нова технология, която гарантира желания резултат в рамките на един сеанс. Методът се нарича Applisonix и използва ултразвук, излъчван от уред, приличащ на пинсета.

Ултразвуковите вълни преминават през стъблото на косъма и достигат до корена, където се трансформират в топлинна енергия, повреждат фоликула и спират растежа на косъма.

Естествено, има и минуси: уредът унищожава само един косъм и действа основно върху израснали косми.

Това означава, че подложилите се на тази процедура трябва да се въоръжат с много търпение. Но пък и красотата изисква жертви…

Редактор: Весела Христова