Да игреш футбол с горяща топка

1
Добави коментар
merunka
merunka

За да посрещнат месеца на Рамазана, индонезийците играят една, колкото интересна, толкова и опасна игра – футбол с горяща топка, съобщава Oddity Central.

Изглежда обикновеният футбол е скучно занимание за хората в Индонезия, защото те са измислили своя версия на този спорт.

Ритането на топка, обвита в пламъци, е по-популярно в районите Yogykarta, Bogor, Tasikmalaya и Papua.

Точно както при нормалния футбол, двата отбора от 11 играчи, се разделят, като се опитват да вкарат гол във вратата на противника. Всичко изглежда прекрасно, но трябва да уточним, че всеки от играчите е бос и рита горяща топка.

Топката е специална и е направена от черупки от кокосови орехи. Най-предпочитани са старите и сухи черупки, които пасват най-добре за изграждането на външния слой на топката. След като бъде оформена, тя се потапя в керосин или бензин.

Някои твърдят, че тя трябва да преседи в течността само половин час, за да се напои толкова, че да гори до края на играта, докато според други за това са нужни седем дни.

Въпреки че самият мач е гвоздеят на вечерта, преди него се извършват определени ритуали, които се смятат за важни за играчите, защото им помагат да станат неуязвими от огъня.

Така 21 дни преди спортното събитие футболистите рецитират специални молитви, избягват храни, приготвени на огън и постят цял един ден, а нощта след него не спят.

След като преминат през всичко това, се смята, че играчите няма как да се страхуват от огъня и могат да игрят боси.