Истината за смъртта на родилката Деяна

94
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

На 12 септември тази година 19-годишната Деяна Георгиева ражда син. На 24 октомври новороденият Майки остава сираче – Деяна умира. Между тези две дати тя обикаля няколко столични болници. Диагнозата й е неясна, а състоянието й непрекъснато се влошава. “Бабо, умирам! Закълнете се, че ще ми гледате детенцето!” – са едни от последните думи на 19-годишната Деяна. Близките й смятат, че тя е жертва на лекарска грешка.

Тази събота, 5 ноември, от 22:30 часа телевизионният таблоид Горещо показва гледната точка на майката и бабата на починалата родилка.

“Една лекарска грешка беше моето дете. Но аз съм се заклела пред нейната памет и пред внучето си, че няма да бъде поредната ненаказана лекарска грешка! Ще се боря до последно! Аз съм й обещала! Аз трябва да се изправя пред това детенце и да му кажа, че съм направила всичко възможно! Не можах да спася майка му – борих се, но не можах! Питам се – това детенце като порасне още малко и като започне да ме пита: “Къде е мама?”… Какво ще му отговоря на това дете тогава?…”

„Горещо”, събота, 5 ноември 2011 г., 22:30 часа, Нова телевизия