Шерлок Холмс: Игра на сенки 2011

83
Добави коментар
movies
movies

Сценаристите на „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ са Кийран Мълрони и Мишел Мълрони, режисьор е Гай Ричи, а актьорския състав се състои от Робърт Дауни – младши, Джъд Лоу, Рейчъл Макадамс, Стивън Фрай, Номи Рапас, Джаред Харис, Еди Марсан, Кели Райли и други. Продуценти на втората част на „Шерлок Холмс” са Джоуел Силвър, Сюзън Дауни, Лайнъл Уиграм, Джоел Силвър и Дан Лин. Оригиналното заглавие на филма е „Sherlock Holmes: A Game of Shadows”.
„Шерлок Холмс: Игра на сенки“ е един криминален екшън, сюжетът на който се върти около битката на Шерлок Холмс с най-големия му враг – професор Джеймс Мориарти. С нетърпение очакваме да видим крайния резултат от усилията на Гай Ричи и целия екип, създал филма. Все пак това е продължението на най-касовия филм за 2009 година. Убийствения тандем между Робърт Дауни Джуниър и Джъд Лоу отново е на сцената, съответно като Шерлок холмс и неговият верен помощник д-р Уотсън. Този път обаче, във филма има и други имена, които предизвикват интерес. Тук ще видим Рейчъл Макадамс, Стивън Фрай и Джаред Харис, който играе ролята на най-големия враг на Холмс, а именно професор Джеймс Мориарти.
Принцът на Австрия е намерен мъртъв, и според инспектор Лестрейд, всички улики водят към самоубийство. Шерлок Холмс обаче, стига до извода, че принцът е убит, а това убийство е само част от един огромен пъзел, сътворен от професор Мориарти. Всъщност, нещата са много по-сериозни и зловещи. Докато коварният Джеймс Мориарти продължава да руши и убива, за да изпълни своя пъклен план, който ще промени хода на историята, Холмс и Уотсън са в постоянна опасност, а ходът на разследването ги отвежда в Англия, Франция и Германия, а накрая и в Швейцария.
Интересът към втората част от „Шерлок Холмс“ е повишен, не само заради това, че първата беше изключително успешна и донесе приходи на стойност 524 000 000 долара, и това при условие, че бюджетът на филма беше 90 000 000 долара, но и поради факта, че след излизането на екран на първата част, усилията на Гай Ричи бяха съсредоточени единствено върху продължението на „Шерлок Холмс” – „Шерлок Холмс: Игра на сенки“.
Искрено се надяваме дългото очакване и повишения интерес към „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ да бъдат оправдани с един наистина качествен криминален екшън.