Коли под наем София

5
Добави коментар
grent
grent

София

„Расте, но не старее“

Столицата на България. София е населена от близо 1,3 милиона души, което прави малко над 17% от населението на България. 13-ият по големина град в Европейския съюз. Столицата ни е разположена в централната част на Западна България. Топли я прегръдката на планината Витоша от юг, Люлин планина от запад и Стара планина от север. Надморската височина е около 550 метра, което прави София четвъртата най-висока столица в Европа. Освен чудните планински масиви, най-големият град в България се радва и тучни водни източници. Градът е разположен върху четирите тераси на река Искър и притоците й Перловска и Владайска. В непосредствена близост за язовирите Панчарево и Искър. Минералните извори също са в изобилие. Не вярвате, ами отидете в централната част на града, пък и в крайните квартали Овча купел, Княжево, Горна баня и Панчарево.

София е мощен административен център. Лицето на България. Може да откриеш всичко – администрация, институции, университети, театри, галерии, кина, музеи, места, попити с история и мистика. Въобще безкрайно интересен пъзел, съставен както от древни постройки, старинна архитектура и древни разкопки, така и от модерни сгради, луксозни молове и бизнес центрове.

Градът носи името на късноантичната катедрала “Света София”. Това се допълва от всенародната почит към светата мъченица София, майка на трите свети мъченици – Вяра, Надежда и Любов. 17 септември е приет за Ден на София, чества се още и на 4 януари, когато градът е освободен от турско робство в 1878 г. София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на Марин Дринов, като стар български град отдалечен от турската граница и средищно разположен в българските земи според тогавашното разбиране. Стремежът към развитие и усъвършенстване е голям. Девизът на София говори красноречиво: “Расте, но не старее”.

 

Коли под наем в София

– какво,  как и защо ?

Както вече знаем София е най-големият град в България, фрагментът на държавата. Съвсем в реда на нещата е столицата ни да бъде посещавана от стотици хиляди туристи и посетители. Освен всичко друго чуждестранни компании проявяват все по-голям интерес да финансират у нас. изграждат големи офиси в София. Столицата на България е перфектна отправна точка към зимните курорти Банско, Боровец, Говедарци и др. Така че ако планирате да посетите София, да разгледате столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола под наем в София. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт при избор на автомобил под наем. Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездните хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града. G Rent е една от водещите компании за коли под наем в София. предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. G Rent предлага достъпни нови автомобили под наем в софия за вашия комфорт и перфектно пътуване по софийските улици.

 

Кола под наем от G Rent

– Съвети при избор на кола

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете кола под наем, която ще Ви свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил под наем в София. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобил под наем преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Автомобили под наем

– Важно !

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетата кола под наем за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола под наем преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на наетата кола под наем, регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

 

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане Настроите си радиото Разберете как се регулират прозорците Разберете как се включват мигачите Разберете как се включват светлините Разберете как се включват чистачките Разберете как се включва ръчната спирачка

Връщане на кола под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си в София и вече трябва да върнете наетия автомобил под наем. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на София.

 

 

Коли под наем цени

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва Ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. G Rent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

 

Ограничения за скоростта

Магистрала: 120 км/ч Извън населени места: 80км/ч В населени места: 50 км/ч

 

Нощен живот

 

София никога не спи. И винаги е весело. Желание да има, другото е лесно. Разнообразието от заведения е сериозно. Свят да ти се завие. Дали в някой клуб, бар, пъб, дискотека или дори квартално кафе, изборът е огромен. Освен всичко друго нощни заведения има за всички вкусове. Някои дискотеки дори разполагат с различни нива и разделения според предпочитаната музика. Специални програми, игри, промоции…всичко е в ползата на негово величество клиента. И все пак за чужденците особено атрактивни остават типично българските заведения. Тези, в които звучи популярната музика на България поп-фолк. Наречена още “чалга”. Звезди от шоубизнеса, музиканти, актьори, спортисти и др. не пропускат поне веднъж да се насладят на този тип заведения. А звездите в София не са рядкост. Наличието на Кино център Бояна осигурява достатъчно знаменитости за България. дори в момента у нас се намират някои от най-великите – Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джейсън Стейнтъм, Чък Норис, Джет Лий, Жан Клод Ван Дам и още, и още. Разбира се, лесно се намират рок барове, рап местенца, ретро дискотеки и техно заведения. Шарена картинка, за всекиго по нещо.

 

Заведения

 

Човек не може да живее без да си хапва. Е, в столицата на България гладен няма да останете. Може да задоволи нуждите и на най-претенциозните посетители. Всичко е до вкус. И до дебелината на портфейла. Изборът на заведения и ресторанти е също толкова богат. Ресторанти с кухни и рецепти от цял могат да ви накарат да се чувствате като у дома си. Италиански, китайски, индийски, марокански, ливански, турски, сръбски…каквото си поискате. Ако ли пък не, винаги може да се доверите на българското. Как да пренебрегнеш салатката с ракийката.

 

Развлеченията

 

Има хора и хора. Едните се определят за нощни птици. Вършеят нощем, а през деня спят. Другите пък имат обратен биологичен часовник. За тях се намират други развлечения. Предпочитат уют, спокойствие, усамотяване. Ако сте от тези, спокойно може да изгубите няколко дни в множеството музеи, разположени в София. Националният исторически музей, Земята и хората, Етнографския музей, Националния Музей на Военната история, Националния Археологически музей…това са само част от предложенията. Винаги може да се отбиете до красивите галерии, а старините здания, пръснати из града, винаги спират дъха на посетителите. Няма как да не им се хареса мистиката в античните постройки, като църквите “Св. Неделя”, Руската Църква, “Св. София”, катедралата “Александър Невски”, градската баня и старинните римски останки. Сериозна забележителност са и пазителите на Президентството. Или по-скоро маршът на гвардейците на всеки кръгъл час.

 

Спорт

 

Спортът, може да се каже, е най-добрата визитка за една държава. Съвсем в реда на нещата е в столицата на България да се дава път на спорта. Безспорно най-популярният от всички спортове е футбола. Най-титулуваните клубове са ЦСКА и Левски. Вечните врагове. Локомотив, Славия, Септември, Академик…това са само част от другите, развиващи спортна дейност клубове. На почит са още волейболът, баскетболът, гимнастиката, борбата, бокс, тенис, спортна стрелба. София се кандидатира за Зимните олимпийски игри през 1992 и 1994 година, но остава на 2-ро и 3-то място съответно. Тя обаче е домакин на две летни универсиади – през 1961 и 1977 година, както и на две зимни – през 1983 и 1989 година.

Спортната база като цяло в България не е на ниво. За всеки желаещ обаче може да се намери нещо. Тези, които предпочитат активния начин на живот, наемат колата, палят я и се запътват към Зимния дворец, или към многобройните тенис кортове, конните бази (включително и в сърцето на града), пистите по стадионите или пък парковете в столицата. За любителите на по-екстремни усещания – Витоша е на 15 минути път с кола. Банско, Пампорово и Боровец също са сравнително близко. Желание да има. Кара ви се лодка, кану, водно колело? Няма проблем! Панчарево ще ви приюти с отворени обятия. В центъра на София пък ви чака езерото Ариана. Красиво обгърнато от Борисовата градина. За всекиго по нещо. Най-новото бижу на София е зала “Арена Армеец”. Едва построена, графикът й вече е запълнен с редица спортни мероприятия, концерти и изложения.