Завладяващият трейлър за „Снежанка и Ловецът”

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Трейлърът на „Снежанка и Ловецът” ме хвана неподготвен. Последното нещо, което очаквах от рекламата, е да ме завладее с изумителната си визия и смелите сюжетни решения. От Universal са взели мъдрото решение да поставят злата кралица в центъра на клипа. Тази роля сякаш е създадена за Чарлийз Терон. Тук трябва да отбележа, че на фона на дигиталния разкош леко ме подразни „нечовешката” сила на мащехата.

Изобщо не се е получил ефектът с вдигнатата за врата жена. Но това да е проблемът на филма. Въпреки че стои настрани Снежанка – Кристен Стюарт изглежда съвсем прилично в трейлъра. Оставям настрана факта, че се държи като принцеса войн от някоя компютърна игра. Най-дразнещият елемент в рекламата е ловецът Крис Хемсуърт. Поне в клипа Богът на гръмотевиците изглежда като участник във второкласен ТВ сериал а ла „Херкулес”.

Клипът в HD

Наистина е похвално усилието на режисьора Рупърт Сандърс да предложи различен прочит на познатата приказка, която от 70-години се свързва с пеещите джуджета на Disney. Но пък сама по себе си визията не е достатъчна. Спомнете си за „Червената шапчица”, която също изглеждаше приятно, но бе един от най-скучните филми за годината. Пък и рекламното изречение в клипа на принцесата „От продуцента на „Алиса в Страната на чудесата” звучи доста притеснително…

Въпреки всичко давам кредит на доверие на филма, поне до появата на първите коментари за „Снежанка и Ловецът”.

Премиера в България: 08.06.2012 (“Snow White and the Huntsman”, Форум Филм България / Universal Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂