Майстор

2
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Преди да използвате услугите на maistor за боядисване е хубаво да знаете някой особености на различните цветове:

Въздействието на цветовете върху хората не може да се поставя под съмнение, но за пръв път Йохан Волфганг фон Гьоте е разработил теорията за влиянието им. Според тази теория, светлите цветове възбуждат, а тъмните действат успокояващо на психиката. Но не само това е важно. Различните цветове в палитрата също имат своето значение.

Жълтото например се свързва със светлина, топлота, интензивност, творчество. Подтиква способността ни да мислим и е подходящ цвят за библиотеки, кабинети или помещения, които са свързани с извършването на мозъчна или съзидателна дейност. Тъй като жълтият цвят е доста наситен и силен се препоръчва уравновесяването му със зелено или виолетово.
Всяка стая, решена основно в жълто предизвиква свежест и жизнерадост и този цвят успешно може да се използва в помещения, където се събират повече хора.

Оранжевият цвят е близък до жълтото, но е по-топъл и приемлив за човешкото око. Повечето хора го асоциират със есен, залез, активност, устойчивост, самоувереност, топлота и е установено, че подпомага храносмилането. Оранжевият цвят е подходящ за трапезарии и всекидневни. В детските стаи не е особено подходящ за използване, тъй като превъзбужда нервната система на децата.
Освен в местата за хранене, оранжевото е подходящо за употреба в холът, всекидневната и кабинета, тъй като създава благоприятна обстановка за усърдна дейност и творческо разположение на ума.

В палитрата на цветовете, червеното е цветът на активността, издръжливостта и живота. Асоциациите, свързвани с този цвят са за опасност, угроза, влечение, експанзия, сила, топлота, приключение и доволство.
Този цвят не е подходящ за трапезарии или кухни, тъй като подбужда лошо храносмилане, предизвиква безсмислени спорове на трапезата или бързо хранене. В спалнята този цвят е подходящ за хора, които нямат постоянен партньор, тъй като в своята същност е доста еротичен, но при семейни двойки предизвиква нарушение на съня и нервност.
Използването на червеният цвят е препоръчителен в стаи, предназначени за активна работа.

Синьото е цвят, който предизвиква мисли за вярност, покой, свежест, обвързване, наблюдение, благоразумие, непоквареност, вода.
Придава спокойствие на атмосферата и е благоприятно решение за стаи, определени за отпускане и отдих. Синьото може да се използва в спални, кабинети или в каквато и да е малка по размер стая, за да засили усещането за повече въздух в нея. Синият цвят е труден за избор, тъй като е студен и често неприветлив. Този резултат се избягва, ако се промени оттенъка-морскосиньо или нежно бледо синьо.

Зеленият цвят се свързва със здраве, благозвучие, природа, пролет, ведрина, безпогрешност, солидност и равновесие.

Този свеж и мирен цвят се препоръчва в помещения, където хората отмарят и почиват. Това е най-подходящият цвят за спални, понеже облекчава психичното напрежение. Този сравнително универсален цвят доставя интензивност и култивира развитие на мисълта и творчеството.
Освен в спалнята, зеленият цвят може да се използва с успех и в кухнята, офиса, детската стая и банята.