Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Ракитник | Облепиха | Източник на Омега 7

42
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
Растението ракитник е най-добрият източник на  Омега 7 мастна киселина или позната още като палмилетолеинова киселина.
 
Произход на Масло от Ракитник:Латинското име на ракитника (hippophoe) или облепиха (Hippophae rhamnoides L. ),означава „лъскав кон”!Ракитник е  растение от Хималая , което се е употребявало от векове за перфектно състояние на  кожа, коса и нокти.
 
Хранителна добавка Ракитник Цена:
 
►БРИЛИАНТ ЛУК КОСА, КОЖА И НОКТИ
►Brilliant look ГОРЕНЕ НА МАЗНИНИ
►Brilliant look ОТСЛАБВАНЕ
 
Естествени източници на Brilliant look/Облепиха съдържание:

Плодовете на ракитника са неповторим естествен източник на каротини – алфа и бета каротини, ликопен, криптоксантин, зеаксантин, тараксантин и фитофлуен и токофероли – витамин Е и гама-токофероли.

Облемиха съдържа огромно количество  витамин С ,повече от  шипката и ацеролата.

Ракитник е източник  на няколко други витамина, включително В1, В2, К и Р,

Плодовете на растението  ракитник съдържа голям брой флавоноиди както и уникално голямо съдържание на етерични мастни киселини и фитостероли – бета-ситостероли, бета-амирол и еитродиол.

Облемиха е богата на антиоксиданти

Масло от ракитник е източник на омега 3, 6 ,7 и 9 мастни киселини;Като най-важно действие има Палмитолеиновата киселина,която се  предпазва кожата от стрес и спира появата на бръчки,помага при различни  възпаления и дерматити.Омега 7 е мастна киселина  ,която  спомага за гладкостта на клетъчните мембрани ,забавя стареенето и затова е широко използвана в  козметични продукти.Тя се бори срещу бактериалните инфекции на кожата и активно действа като естествен овлажнител,наричат я още „anti-aging” стимулатор.
 
 
 
Маслото от ракитник ДЕЙСТВИЕ:

Прием на Масло от ракитник има изразен регенериращ ,антибактериален,овлажняващия, и противовъзпалителен ефект

Прием на облепиха има неповторимо въздействие върху кожата. Подобрява видимо състоянието на кожата ,препоръчва се против бръчки,при сухота и други признаци на неподхранена и преждевременно старееща кожа.Използва се при акне, дерматит, екземи и псориазис.

Стимулира сухите лигавици и регенерира тъканите

Мнение за Брилиант Лук е че се грижи за сърцето и намаля холестерола

Във форум Brilliant look се отчита благотворното действие върху състоянието на косата и ноктите.Ракитник се използва при косопад и чупливи нокти и всякакви проблемни състояния на коса и нокти

Потребители споделят мнения за облепиха ,че поддържа лигавиците здрави и ги предпазва от свободните радикали, които водят до гастритни язви, сухота на гениталиите (предимно при жените в менопауза), очите и устата;

Освен в продукти против стареене и медицински продукти за грижа за кожата, маслото от ракитник намира приложение и в диетичните добавки и здравословните храни с подхранващо, възстановяващо и тонизиращо действие.Brilliant look все по-често се използва и като добавка за отслабване ,засилване на метаболизма и горене на мазнини.