Добре дошли в частна детска градина “Mалки стъпки” – Симеоново, София

5
Добави коментар
littlesteps
littlesteps

Добре дошли в частна детска градина “Mалки стъпки” – Симеоново, София

Англоезична детска градина “Mалки стъпки” е създадена през 2010 година като детски център, а през 2011 г. получава лиценз от МОМН (РД -14-33). В момента ЧДГ „Малки стъпки” комбинира успешно държавните образователни изисквания и изучаването на английски език по авторски учебни  програми. Ежедневието на децата преминава в комуникация на английски език. Това от своя страна е предпоставка за неговото безстресово и естествено възприемане. Родният език от друга страна е силно застъпен в заниманията на предучилищните групи. Така двата езика едновременно допринасят за развитието и обогатяването на децата без да си пречат.

Обитаваме светла и уютна къща в чистия и спокоен квартал Симеоново, с лесен достъп и места за паркиране. Разполагаме с просторни стаи с много естествена светлина, чудесна градина с много дървета и цветя, както и детска площадка със съоръжения за игра. На разположение на децата има и физкултурен салон.
Цялостното обзавеждане на детската градина, игровата база и учебните материали са  грижливо подбрани да насърчават и стимулират детското развитие. Те са изработени от екологично-чисти материали, с грижа за здравето на децата, и с мисъл за опазване на околната среда.

В нашата детска градина разчитаме изцяло на добре подбрания, качествен колектив от квалифицирани и мотивирани млади учители, които дават всичко от себе си, за да направят пребиваването на децата в детската градина интересно, смислено и разнообразно. Радваме се на педагози с опит и с отличен английски език.

В ЧДГ „Малки стъпки” предлагаме  целодневни и полудневни програми за обучение и възпитание на деца от 2.5 до 7 години, организирани в четири групи. За удобство на родителите работим целогодишно от 8:30 до 18:00 часа от понеделник до петък.

Нашата цел в “Малки стъпки” е:

да осигурим топла и безопасна обстановка, близка до семейния уют
да направим ученето забавно и увлекателно
да подкрепяме и окуражаваме всяко дете
да подготвим дейности, които да стимулират растежа и развитието
да поощряваме позитивната самооценка и самоувереност
да изграждаме ценности като честност, уважение, грижа и др

От септември 2013 година към ЧДГ „Малки стъпки” ще заработи филиал в кв. Мусагеница. Съвместният проект с ЧEГ “Проф. Иван Апостолов” по изграждане на цялостен училищен комплекс „Азбуки” има за цел да създаде условия за обучение в различните образователни степени- детска градина, основно училище и гимназия както и за различни спортни и културни дейности.

На 08.11.2012 г.  с първа копка се постави началото на проeкта, който е пример за публично-частно партньорство между инвеститорите – създателите на ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов” и ЧДГ „Малки стъпки” и столична община.

По предварителни прогнози пусковият срок за построяването и експлоатацията на комплекса е 3 години. От 01.09.2013 г. ще започне да функционира детската градина и основното училище, а от 01.09.2014 г. в новата сграда ще се премести и езиковата гимназия.

При строежа ще се използват иновативни технологии – термокофраж с висока степен на осигуреност и безопасност при земетресения, както и висок клас на  енергийна ефективност и икономия на топлоенергия.