Коментар за първия истински трейлър на „Храбро сърце”

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Снощи споделих трейлъра на „Храбро сърце” (“Brave”) във Facebook страницата на Филмче.нет. Беше късно да коментирам новите кадри, а и исках мнението ми да отлежи. На пръв поглед клипът ме впечатли доста и определено заостри интереса ми към първия вълнуващ проект на Pixar от две години насам. При второ и трето гледане обаче на преден план изкачат няколко проблема.

Преди да ги обсъдя трябва да се върна към предварителната реклама. Тя бе категоричен удар в десятката. Всъщност тийзърът бе толкова добър, че наистина нямаше смисъл от допълнителни уговорки „Ще гледате ли филма?”. Комбинацията от спираща дъха визия, усещането за приключение, опасност и магия – продаваше успешно проекта „Смело сърце”.

Новият клип също се опитва да преповтори тези елементи с мистичния разказ в началото… Усилията обаче траят едва 40 секунди. След тях рекламата се превръща в миш-маш от чувства, емоции и разпокъсани сюжетни елементи. На всичкото отгоре видеото разкрива и част от основната развръзка във филма, която феновете отдавна знаят, но беше редно обратът да изненада средностатистическия зрител.

Клипът в HD

Трябва да отбележа и още един важен момент. Като изключим реалистичното пресъздаване на природата и архитектурата на Ирландия, голяма част от новите кадри правят ясен визуален паралел с „Как да си дресираш дракон”. Това е доста странно развитие на обстоятелствата, тъй като съм свикнал лентите на DreamWorks да имитират Pixar, а не обратното.

И все пак се надявам, че „Храбро сърце” ще забие достатъчно силно, че да върне моята вяра в иначе любимото ми студио. Мисля си, че следващата реклама ще поправи грешките на първата, която иска да покаже твърде много неща наведнъж.

Премиера в България: 03.08.2012 (Brave, Форум Филм България / Walt Disney-Pixar)

ПС: Иначе продължавам да недоумявам защо лицето на принцеса Мерида изглежда толкова синтетично, а косата й е толкова реалистично буйна?!

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂