Порция смях

21
Добави коментар
vestitel
vestitel

Порция смях Катаджия спира кола за превишена скорост. Зад волана се оказва неговата бивша начална учителка: – Здравейте, госпожо Иванова, как се радвам да Ви видя! А сега, моля, извадете химикала и лист и напишете 120 пъти: „Повече никога няма да нарушавам правилата за движение по пътищата.“

***
Дама, не много опитна шофьорка, спряла с колата си на червен светофар. Светнало зеленото, но колата й угаснала и когато успяла най-сетне да я запали, цветът на светофара отново станал червен. Тя силно се притеснила и колата пак загаснала, така, когaто светлината станала зелена, тя продължавала да не може да запали и колите отзад започнали да бибипкат. Светнало червено, отново зелено, а тя вече тотално шашната стояла в колата си и не потегляла. Тогава към нея се приближил полицай и учтиво й казал: – Зелено и червено – това са единствените цветове, които предлагаме днес, госпожо.
***
Пътен полицай спира шофьор на средна възраст заради превишена скорост. Човекът започнал да протестира разпалено: – Но, господин полицай, аз карах в рамките на допустимото. – Господине, Вие се движехте с 80 км в час в населено място, където разрешената скорост е до 50 км в час. – Обаче аз съм превишавал скоростта – упорствал шофьорът – сигурно ви е повреден радарът. В този момент от колата се подала съпругата на човека и се обърнала към полицая: – Няма смисъл да спорите с него, господин полицай. Когато се напие винаги става упорит и заядлив.
***
Съпрузи се готвят да се качат в автомобила си, когато мъжът забелязва, че чистачките липсват: – Скъпа, чистачките са изчезнали!!! – Аз ги махнах, мили, защото някой непрекъснато поставя разни глупави бележки зад тях.
***

Пътен полицай спира кола на пътя: – Гражданино, задните габарити на автомобила ви не работят. Защо? Шофьорът изкача панически от колата, започва да я обикаля и да издава нечленоразделни звуци. – Спокойно бе, човек! – опитал се да го успокои органът на реда. – Не се вълнувай, това са дребни ядове! Няма страшно, като се прибереш ще ги поправиш! – Дребни ядове викаш, а? – проговорил човекът – А къде е караваната с жена ми, тъщата и децата!?

***
Красива велосипедистка преминава кръстовище на червено. Полицай се опитва да яспре свирвайки й няколко път, в крайна сметка успява да привлече вниманието й. – Госпожице, не ме ли чухте, когато ви свирнах? – пита той. – Чух ви, разбира се, но тази вечер съм заета.
***

Жена пристига в автосервиз с потрошена кола и вади един куп чаркове от багажника, обяснявайки: – Току що катастрофирах, събрах каквото беше изпаднало от колата на пътя и идвам да ми я оправите. Монтьорът почва да преглежда частите: – Това е запазено, ще го монтираме. Това е счупено, ще ви го сменим. А този капак от шахта ще отидете да го върнете там, където е бил.

***

Създадена на 17.11.2011 г.