Как и колко често да тренирате коремните мускули

1
Добави коментар
dongel
dongel

Как и колко често да тренирате коремните мускули

ное 17, 2011КристиянСъвети

Здравейте ! В тази статия ще ви дам няколко съвета, относно тренировката ви за корем. Колко често да я правите, какви упражнения да включвате, по колко време да ги правите и така :).

Както хиляди пъти съм казвал – здравия корем е 90% кардио и 10% упражнения ! Така, че на първо място поставяйте кардиото ВИНАГИ !

Дотук с общите приказки, сега да минем към същината на темичката ми.

Как да тренирате коремните мускули и колко често ?

Коремните мускули са като всяка една мускулна група. Те биват натоварвани всекидневно при почти всяко едно движение което правим, освен това тренирайки всяка част на тялото, ние оказваме голямо натоварване и на тях. Затова трябва да внимаваме да не ги претоварим.

Има 2 начина за трениране на коремните мускули – единият е един път седмично – като правите една тежка тренировка както правите със всяка една мускулна група – 30-40 минутна изтощителна тренировка, която ще ви донесе някаква мускулна треска.

Вторият вид тренировка, който може да правите за корема е – Кратка тренировка(около 1-5 минути) 3-4 пъти седмично.

А коя тренировка да избера ?

Ами зависи от това какви плочки искате. Както всеки един мускул – ако ги тренирате с тежки килограми 1 път седмично – те ще станат големи като на бодибилдър (е.. не очаквайте някакви мигновени резултати разбира се..)

А ако ги тренирате често с кратички тренировки ще направите малки нацепени плочки като на повечето спринтиори.

Лично аз винаги съм тренирал корема след кардио тренировка като правих тази програма за корем .

А да, и още нещо – Ако тренирате стрийт фитнес може да добавите 1-2 пъти седмично по няколко серии повдигане на краката от вис на лоста и това ще бъде напълно достатъчно за корема ви.

Previous PostДърпане на хоризонтален скрипец – правилно изпълнение ?

Next PostРазгъване за трицепс / Сгъване за бицепс на машината с кабелите

Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.