Национален ежегоден литературен конкурс за къс разказ “Дивото” за наградата “ДОНЧО ЦОНЧЕВ”

1
Добави коментар
vater
vater

С Т А Т У Т
на Национален ежегоден литературен конкурс за къс разказ “Дивото”
за наградата “ДОНЧО ЦОНЧЕВ”

Организатори: Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” и Съюз на българските писатели.
Под почетното председателство на Иван Петков – председател на УС на НЛРС-СЛРБ и Николай Петев – председател на СБП

Жури – петчленно жури с представител от НЛРС-СЛРБ и представител на СБП

Литературен жанр: Къс разказ с обем до 3 машинописни страници със сюжет от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с природата, дивите животни и птици, риби и др. В конкурса участват произведения, които до момента не са публикувани.

Времетраене: Конкурсът се провежда в рамките на една календарна година – от 1 август до 1 август.

Обявяване: В печатните и електронни средства за информация, информационни агенции, както и постоянно във вестниците “Наслука”, “Лов и риболов”, списание “Лов и риболов”, ловния портал БГ Лов, електронния портал на НЛРС-СЛРБ.

Награди:
– Първа награда – плакет , грамота и парична награда в размер на 1000 лева.
– Поощрителна награда – грамота и парична награда в размер на 500 /петстотин/ лева

Награждаване: Награждаването се извършва в рамките на Дните на лова и дивеча, съобразено с Програмата на УС на НЛРС-СЛРБ.

Публикации: Най-добрите разкази се публикуват по преценка на журито в изданията на ИК “Наслука”.

Реклама: Реклама се набира от традиционните рекламодатели и може да придружава всяка публикация. Предлага се функцията на ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР на конкурса, която може да определи и своя награда, както и да предостави допълнителни награди за победителите. Предлага се и функцията на МЕДИЕН ПАРТНЬОР на конкурса, който трябва да се търси сред най-популярните ежедневници, престижни списания и електронни медии, на първо място радио “Фокус”. Изработва се специална рекламна тарифа от отдел “Реклама” на ИК “Наслука”.

НЛРС-СЛРБ

Всички желаещи да вземат участие в конкурса за къс разказ “Дивото” за наградата “Дончо Цончев”, могат да изпращат своите произведения на e-mail: snejinа[email protected] или на адрес: гр.София 1040, бул.”Витоша” 31-33, до Снежина Михайлова.

Сподели