Направи си сам легло от дървени палети

4
Добави коментар
artandblog
artandblog

Дървените палети са широко разпространени сред складове и борси, и се използват главно за подреждане на стока върху тях. Често всичко се увива с фолио, за да не се разместват продуктите. Затова тези дървени елементи са изключително здрави. Освен това са евтин материал – от 2 до 5 лв. за втора употреба. Тези готови дървени блокове лесно и бързо могат да се сглобят в различни видове мебели.

Ето ви снимков пример как сами можете да си сглобите малко легло. За целта ще ви трябват 2 или 3 броя палети. Зависи от вас и от дължината, която желаете да постигнете.  Стандартните Евро палети са дълги 120 cm, широки 80 cm, високи 15 cm, и максимално тегло 1 кг.

Ако сте взели палети втора употреба е добре първо да ги изшлайфате. Покажете жилките на бялото дърво и след това лакирайте. Оставете поне едно денонощие за добро изсъхване.

След това използвайте метални елементи и здрави болтове, за да съедините отделните палети в едно. Поставете гумени колеца на четирите страни на леглото и сте почти готови. За финал сложете купено или ръчно правено дюшече, кувертюра и много възглавници. Снимки: ashleyannphotography

Вижте също – Офис от дървени палети