Културист № 1 на планетата е българин! (ВИДЕО)

36
Добави коментар
trancer4o
trancer4o

Културист № 1 на планетата е българин! (ВИДЕО)

За първи път в историята на културизма български културист е обявен за абсолютен шампион сред всички победители от всички категории

Той се казва Константин Паскалев-Тути. На 30 години. По професия е програмист, а хобито му е културизъм. Много пъти е печелил престижни награди и титли, но тази е наистина уникална!

Винаги е показвал забележително присъствие пред журито и публиката и най-сетне изгря и неговият звезден час, оповести standart. Председател на журито не е кой да е, а самият Арнолд Шварценегер.

Колекцията от медали на Константин Паскалев-Тути е богата. Там има златни отличия от Европейското първенство по класически културизъм, което се проведе в София през тази 2011 г. Там е и най-високото отличие от Мадрид от престижния турнир “Арнолд Класик”.

Последното състезание, което донесе абсолютната награда на Константин Паскалев-Тути се проведе в гр. Талин, столицата на Естония. Това е връх не само в кариерата на Тути, но и за българския културизъм като цяло.

По време на награждаването Константин Паскалев-Тути беше видимо развълнуван. Но все пак успя да се разходи с достойнство по подиума като развяваше българския трикольор.

По мнението на специалистите, това съревнование е било много оспорвано. Йон Сок Ян от Корея, който беше световен шампион за 2010 г. отпадна още в предварителния кръг. Там той зае седма позиция. Независимо, че най-голямата конкуренция на Константин Паскалев-Тути не е била сред финалистите, той не се отпусна нито за миг, а показа своите достойнства. Особено добре се представи при фитурите.

Все още не може да осъзнае какво точно му се е случило. Тути вече спокойно признава, че последната седмица е била много тежка за него. Не само психически, но и физически, защото е бил на прекалено строга диета, докато успее да свали килограми и да се вмести в изискванията. Все пак всичко си е заслужавало, след като е успял да сбъдне своята съкровена мечта.