Тренировката на: Брадли Купър

2
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Само преди седмица списание People обяви 36-годишния Брадли Купър за най-сексапилният мъж на планетата. Тази новина за кратко раздели женската част от екипа ни на две части: едината подкрепя избора на авторитетната медия, а другата желае той да бъде ревизиран в полза на номер 2 в класацията – Райън Гослинг. Но това са вътрешно-редакционни борби, които няма да обсъждаме сега 😉

Та, чаровникът от The Hangover (Последният ергенски запой), за когото малцина бяха чували преди първата част на комедията от 2009 г., си спечели симпатиите на мацките от целия свят с умерения си плейбой имидж и стилната си визия.

А година по-късно актьорът влезе в отлична форма за ролята си на лейтенант Темпълтън Пек (Templeton „Faceman“ Peck) в екшъна The A-Team и преобърна мнението на голяма част от представителите на своя пол, които подценяваха мъжествеността му. Брадли обаче не само успя тотално да се преобрази като боец от специалните части на САЩ, но впоследствие запази и голяма част от постигнатото. Това се видя както в следващия му филм Limitless, така и в продължението на ергенския запой.

В няколко свои интервюта Купър разкри и печелившата си стратегия за релефна коремна преса, впечатляващ торс и здрави крака:

Тренировката

justjared.buzznet.comБившият любим на Рене Зелуегър е висок 185 сантиметра и винаги е имал атлетична фигура. Но не и обем на мускулите, напротив. Самият Брадли споделя, че е тренирал гребане за кратко, но то не се оказало достатъчно, за да напомпа сериозно горната част на тялото му.

По този повод участието му в The A-Team било истинско предизвикателство за физиката му. Симпатягата трябвало да заприлича на боец от специалните части, а за тази цел имал нужда от стегната програма.

Подготовката на Купър започва 6 месеца преди началото на снимките на екшъна. Тренировките му са почти всеки ден и траят по около 2 часа. Специалистите, които му помагат, се стараят да не докарват до ръба на изтощението тялото му и затова актьорът не тренира с максимални тежести. Освен това изискването към персонажа му е да е атлетичен, здрав, но не и твърде мускулест – Темпълтън е по-скоро пъргав и жилав, а не голям и тромав.

Тренировъчният режим на Брадли е основан на схема, наречена 3,2,1. Тя включва 3 кардио серии, 2 серии упражнения с тежести и 1 серия за корема, които се изпълняват в последователността кардио-тежести-кардио-тежести-кардио-корем. Времетраенето на всяка серия може да варира, но най-често е между 5 и 15 минути за всеки един от елементите в тренировката.

В тях, съответно, могат да бъдат включени различни упражнения – 3 кардио движения по избор и по 3 силови движения в серия за различните мускулни групи (например серия от 3 упражнения за долната част на тялото и една със същия брой движения за горната част). Почивките са кратки и са допустими само между трите различни типа движения.

Тази програма актьорът разнообразява с дни, в които прави упражнения с тежести в суперсерии (до отказ). Тогава също не прекалява с тежестта и задължително комбинира с кардио, което изпълнява в интервален режим.

justjared.buzznet.com

След края на снимките, Купър продължава да тренира, въпреки че намалява темпото (схемата 3,2,1 може да бъде доста изтощителна и не е подходящаз а съвсем начинаещи). Освен, че прави упражнения с тежести във фитнеса, той е доста активен по принцип – тича на открито винаги, когато може, кара колело и кънки, плува и т.н.

Атлетичният му външен вид определено има общо със сексапилното му излъчване, а ние очакваме скоро да видим още от него. Кой знае, може би дори роля за Оскар?