Как да бъдем лесно щастливи

2
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Щастливите хора привличат щастливи хора, които от своя страна също привличат щастливи хора, които привличат щастливи хора…

Така се получава една домино верига, която в края вместо да ви тръшне в земята, издига вас и всички на около високо нагоре до върховото величие.

Добрата новина е, че въпреки предразсъдъците и преобладаващите мнения, щастието не е неконтролируема емоция, която се появява само при благоприятно стечение на обстоятелствата и при подходяща външна среда.

По-скоро дефинициите за щастие трябва да се въртят все по-малко около асоциациите с времето навън и все повече с тези за мускулите, намиращи се във вашата ръка например. С малко практика и редовни тренировки ще можете да укрепите положителните си емоции и да станете една далеч по-щастлива личност.

Инструкции

1. Признайте силата си. Често хората говорят така, сякаш са оставени единствено и само на милостта на емоциите си. Това трябва да остане назад в миналото. Емоциите са във вашите ръце. Когато става въпрос за създаване на живот, изпълнен с изобилие и щастие, вие трябва да се възприемете като велик и непобедим персонаж. Ако оставите негативните си емоции сами, те ще започнат да отслабват. Техният живот зависи единствено от вас и от начинът, по който ги захранвате и им давате власт. Същото важи и за положителните емоции. Не забравяйте, че във всеки един момент вие сте способни да предизвикате щастието.

2. Започнете деня си с упражнения за щастие. Като например сипете по чаша чай и обсъдете с близкия ви човек текущите събития. Или пък след изгрев поздравете слънцето навън с една здравословна обиколка крос. Правете списък на всички неща, за които сте благодарни. Създайте ритуал, който да ви е комфортно да изпълнявате и така ще започнете укрепване на „мускула на щастието”, който трябва да бъде готов да работи през целия предстоящ ден.

3. Обградете се с красота. Опознайте силата на Фън Шуй. Декорирайте помещенията с цветове и текстури, които успокояват очите и душата. Подредете цветя в празните вази. Слушайте любимата си музика. Влагайте малко повече умисъл в дрехите и цветовете, които носите. Не е необходимо изцяло да сте зависими от облика и разположението на външния свят, все пак ще се чувствате много по-комфортно, ако сам го подредите. Понякога разположението на материалните вещи е един от пътищата към щастието.

4. Усмихвайте се. Кое е първо – усмивката или щастието? Отговорът не е лесен и заслужава размисъл.