Бяло течение

29
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Бяло течение
28.11.2011 • от Цвети Тошева29022 прегледа 1 коментара

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Вижте още

Диагнозата „Ранна менопауза”, в частност загуба на плодовитост, е шокираща за всяка жена, особено за онези, които все още не са станали майки.

Бялото вагинално течение е нормално явление при жените – това е секрет, който действа като защитна бленда за влагалището и поддържа неговата естествена влажност. От друга страна, бялото течение може да е сигнал за съществуваща вагинална инфекция, която ако не бъде излекувана навреме, ще ти причини големи неприятности.Ето как да направиш разликата между двете. Бялото течение съдържа основно от клетки и секрети, които поддържат влагалището чисто и го защитават от бактерии и микроби. Обикновено е прозрачно, еластично и воднисто като консистенцията му се променя в зависимост от това в кой етап на менструалния период се намираш. Имай предвид, че влагалищната среда е толкова деликатна, че всеки дразнител, нарушаващ баланса й, може да причини инфекция.

По време на овулация и непосредствено преди цикъл, бялото течение става по-гъсто и слузесто. Подобни промени се наблюдават и по време на бременност и кърмене. Дори промяната на pH средата на влагалището (вследствие употреба на неподходящ сапун или интимна козметика), приемането на противозачатъчни хапчета, промяна в хранителния режим и стресът могат да предизвикат изменения в цвета и плътността на бялото течение.  В медицината, нормалното бяло течение е познато под термина левкорея, а диагностицираното бяло течение – „колпит”. В зависимост от това, откъде тръгва, се разграничават няколко вида: вестибуларно (от лигавицата на входа на влагалището), влагалищно (от лигавицата по стените на влагалището), на маточната шийка (при специфични заболявания на шийката на матката) и маточно (от лигавицата на матката). То е симптом за друго съществуващо заболяване (гъбична или бактериална инфекция, например), ако е извън нормите на обичайната влагалищна секреция и е съпроводено с други признаци.
 

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай