Коли под наем Пловдив

3
Добави коментар
grent
grent

Пловдив

Пловдив е вторият по големина и значимост град в България. Разположен е по двата двата бряга на река Марица в Горнотракийската равнина. Най-ниската му точка е 160 м. надморска височина. Територията му е 101,981 кв. км, а населението на града е около 365 000 души, което е приблизително 6,4% от населението на България.

Пловдив е стратегически важен промишлен, търговски, научен, културен и транспортно-комуникационен център на Балканите. Международният панаир е едно от лицата на града. Известен е и в чужбина. Пролетните и есенните изложения и десетките специализирани изложби го превръщат в търговско икономическо средище на бизнеса. Пловдив е стратегически железопътен възел, а летище Пловдив има амбиции да бъде все по-сериозна алтернатива на летище София.

През града минават важни международни пътни артерии, които още от древността са свързвали Ориента с Европа, Балтика със Средиземноморието, Черно море с Адриатика. Уникалното му местоположение на древен кръстопът е допринесло за силното културно и политическо влияние от страна на източните и западните цивилизации върху него. Въпреки всичко това Пловдив запазва своята изключителна идентичност. Шестте сиенитени хълма или по-познати у нас като тепета придават допълнителен чар, неповторима красота и живописна гледка на Пловдив. Териториите им са защитени, тъй като притежават голям брой редки растителни видове. Река Марица и обраслите със зеленини хълмове формират специфични климатични условия – мека зима и горещо, но влажно лято.

Пловдив е един от най-старите градове не само в България, но и в Европа. Той е съвременник на Троя и е по-древен от Рим, Атина или Константинопол. Това го превръща в един от туристическите центрове на България. архитектурното, историческо и културно наследство дават още повече чар на града. Днешният Пловдив е построен върху останките на много предишни градове, а културата му се е развила от наследството на много предходни култури.

Пловдив се конкурира със столицата София на всяко ниво. Не прави изключение и нощният живот. Градът предлага разнообразна палитра от заведения, развлечения и изкушения. За всеки му по нещо.

 

Забележителности

 

Старият град е лицето на Пловдив. Къщите, строени през Възраждането от дървена скелетна конструкция, оставят без дъх посетителите и туристите. Богаташките къщи, разполагащи с овален салон с по четири стаи в ъглите и раздвижени с еркери и клюкарници на горния етаж. Наречени са в архитектурата с понятието “пловдивски къщи”.

Античният театър също регистрира стотици хиляди посещения годишно. Амфитеатърът, както е другото му наименование, е най-голямото постижение в областта на реставрация на паметници от античността у нас. Построен в началото на II век, по време на римския император Траян, театърът е разположен между Джамбаз тепе и Таксим Тепе. Побира приблизително 3 500 човека. От южната страна на полукръглата орхестра се издига триетажната сценична постройка, украсена с фризове, корнизи и статуи. Тук се провеждат редица културни прояви, сред които Верди фестивал и Международният фолклорен фестивал.

Заслужава си да видите и Римският Одеон. Построен през 2-5 век и е вторият античен театър на Филипополис. Събира 350 души. В действителност сградата е строена като булевтерион – седалище на градското събрание и по-късно е била реконструирана и пригодена за нуждите на покрита театрална сграда.

Римският форум от времето на император Веспасиан също приковава погледите. Намира се до днешната Централна поща в Пловдив и е в непосредствена близост до Римския Одеон. Заобиколен е от магазини и обществени сгради. Тук са се фокусирали главните улици на Древния Филипопол.

Римският стадион пък е най-значителният паметник на античния град. Разположен е в ската между Сахат тепе и Трихълмието, от днешния площад „Джумаята” стълбичките със статуята на Мильо. Построен е през II в. по модел на Делфийския стадион. В Древността е побирал 30 хил. души, дерейки гласовете си на гладиаторски битки и спортни състезания – Питийски, Александрийски и Кендрисийски игри.

Наред с древни постройки, си заслужава да посетите и многобройните музеи в града. Археологическият музей, Историческия, Регионалният Етнографски музей, Природонаучният и Музеят на авиацията ще обогатят културата и ще задоволят любопитството ви.

 

Коли под наем  в Пловдив

 

Вторият по големина град в България предлага доста големи възможности. Стотици хиляди туристи, чуждестранните инвестиции и географското разположение правят от Пловдив перфектна отправна точка към всяко кътче от страната ни. В помощ на туристите е и Летище Пловдив. Така че ако планирате да посетите Пловдив, да разгледате античната ни столицата, да се запознаете със забележителностите на града, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт. Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града, до многобройните морски курорти. GRent е една от водещите компании за наем на коли в София. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по пловдивските улици.

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобил във Пловдив. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара за коли под наем. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила под наем преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

Автомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете:

Настроите огледалата за обратно виждане Настроите си радиото Разберете как се регулират прозорците Разберете как се включват мигачите Разберете как се включват светлините Разберете как се включват чистачките Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летище

 

 

Връщане на наетия автомобил под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Варна и вече трябва да върнете наетия автомобил под наем. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Пловдив.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. G Rent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта: Магистрала: 120 км/ч Извън населени места: 80км/ч В населени места: 50 км/ч

 

Спорт

 

Ботев и Локомотив за Пловдив са като ЦСКА и Левски за София. Съперничеството между клубовете е пословично. Градът е един от най-мощните футболни центрове в страната. Разполага с четири отбора в професионалния футбол, където освен Ботев и Локомотив, феновете радват Марица и Спартак.

В Пловдив е построен най-големият спортен център в България – спортен комплекс „Пловдив”. Разположен в северозападната част на града, комплексът включва стадион за 55 000 зрители, най-голямата гребна база на Балканите, закрит плувен басейн, открити и закрити тенискортове и лекоатлетическа писта. Значими спортни съоръжения са още стадион “Локомотив”, сгушен в парка “Лаута”, стадион “Христо Ботев”, стадион “Марица”, ст. “Тодор Диев”, хандбалната зала “Локомотив”, спортните зали „Дунав”, „Строител”, „Чайка”, „Академик”, „Total Sport”, водния комплекс Акваленд.

Международният боксов турнир “Странджа” придава допълнителен спортен имидж на града. Турнирът се провежда ежегодно от 1949 година. Край Пловдив са разположени клубове по конен спорт „Аркан” и конно-спортна база „Хан Крум”.