Почина дъщерята на Сталин

3
Добави коментар
irr
irr

Алилуева, известна и като Лана Питърс, е починала на 22 ноември от рак на дебелото черво в щата Уисконсин, където живее, след като става американски гражданин

На 85-годишна възраст в САЩ почина дъщерята на Йосиф Сталин Светлана Алилуева, съобщи Асошиейтед прес.

Алилуева, известна и като Лана Питърс, е починала на 22 ноември от рак на дебелото черво в щата Уисконсин, където живее, след като става американски гражданин.

Родена е на 28 февруари 1926 г.  През 1967 г. тя напуска Съветския съюз, живее в Индия, Швейцария, Англия и САЩ.През 1970 г. се омъжва за архитекта Уилям Питърс и сменя името си на Лана Питърс. Това й е четвърти брак.

Публикува мемоарите си „Двайсет писма до един приятел“ през 1967г. Книгата става бестселър. Там тя описва баща си като студен и параноичен човек

Репутацията на баща й я преследва цял живот. Тя самата твърди, че е сложна личност, която никога не е била докрай разбрана и която е нещо повече от дъщеря на Сталин, минала на страната на врага, отбелязва Асошиейтед прес.

Когато през 1967 г. напуска родината си, където оставя две деца, се вдига голям шум. През 1984 г. година Алилуева за кратко се завръща в СССР. След по-малко от година отново напуска Съветския съюз след скарване с роднините си.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели