От любов към литературата

1
Добави коментар
josephine_
josephine_

Фенка на викторианската литература стигна до крайност в манията си, след като започна да се облича като Шарлот Бронте, съобщава The Telegraph.

49-годишната Лин-Мари Кънлиф толкова обича писателката Шарлот Бронте, че започналa да се облича като нея и ходи в този си вид дори до магазина.

Жената, която е майка на две деца, носи домашно ушити рокли и престилки и никак не се притеснява от това. Факт е, че странната ѝ мания вече я е направила достатъчно известна сред местните жители на родния ѝ град Кийтли.

Там хората често се спират, за да ѝ направят комплимент, докато тя се разхожда, купува сандвичи на децата си или самата тя си хапва бърза закуска.

„Обичам работите на сестрите Бронте и наистина исках да окуража другите хора да научат повече неща за тях“, обяснява жената. „Започнах да се обличам като Шарлот около Хоуърт, за да показвам на туристите правилната посока до дома на Бронте. Сега толкова обичам костюмите си, че ми е трудно да се разделя с тях.“

Въпреки странното си облекло, жената е приемана добре и твърди, че всички ѝ се радват. До момента тя е натрупала общо 50 автентични викториански рокли.