Трахикарпус

37
Добави коментар
maritime
maritime

Студоустойчиви палмиТрахикарпусът, който е родом от Хималайските острови, не се страхува от студа и дори от леките замръзвания. Има обаче една важна тънкост – трябва да се пази „сърцето“ на растението. Влагата, която понякога прониква в точката на растежа, откъдето се появяват красивите листа, е враг номер едно.

Студът и влажното време може да доведат до загниване на растението. Затова е препоръчително трахикарпусът да се прибира в остъклен балкон или тераса. Възможно е през есента палмовите листа да се загъват, вързани под зебло. Най-важно условие в този случай е листата да остават сухи.

Когато почвата в зимната градина се слегне С годините компостът в оранжериите и зимните градини намалява. Това е свързано с факта, че намиращите се в състава му органични торове постепенно се разлагат и техният обем намалява. В резултат на това почвата заедно с растенията потъват надолу. Невинаги обаче положението може да се оправи, като се засипе нова почвена смес. При някои дървесни растения, например акацията, стъблото не се покрива, защото по този начин загива кората му. В подобна ситуация растението трябва внимателно да се изкопае и да се засади отново. Слягането на почвата обаче не е проблем за палмите, стрелицията и банана. Тези растения обичат основата им да се засипва с нова пръст.