10 автомобила изгоряха в „Младост“

4
Добави коментар
Maravillosa
Maravillosa

10 автомобила изгоряха тази нощ в столичния ж.к. „Младост“, съобщиха от СДВР.

Снощи след 22 ч. е получен сигнал, че в „Младост 3“ срещу бл. 321 горят три автомобила – БМВ, „Ситроен Саксо“ и „Рено Меган“.

Живеещите в района се събудили от гърмежи, предизвикани от пламъците. В блока живеят предимно военни. Една от запалените коли е лизингова, а друга е служебна.

Към 23,35 ч. е получен втори сигнал, че горят още три автомобила срещу бл. 319 – „Форд Фокус“, мерцедес и тойота. Две от колите са изгорели напълно. Според БНР подпалените коли пред блока са били четири.

В 0,45 ч. е получен трети сигнал, че горят още четири автомобила – „Фиат Пунто“, „Шкода Октавия“, „Волво“ и „Опел Астра“, срещу блок 220. Експертите установили щети по боята, салоните на автомобилите, фаровете и броните.

Няма съмнение, че става дума за умишлени палежи.

Колите са собственост на различни хора. Никой от тях не е криминално проявен.

Напоследък започнаха да се палят много луксозни коли в квартала, казал пред БГНЕС един от пострадалите собственици. Според него причината най-вероятно е завист.

Точно преди седмица в района са били запалени 6 автомобила.

По случаите работи екип на Седмо районно управление на полицията.

Вътрешният министър Цветан Цветанов не изключи

възможността да са палени автомобили там, където е предвидено да се изграждат платени паркинги

Той обясни, че би могло да се разсъждава в тази посока, защото няма връзка между хората, чиито коли бяха опожарени. МВР работи по версията, че по този начин хората се принуждават да дават автомобилите си на такива места.

По думите на живеещите в квартала, районът бил спокоен, никога преди не са се случвали такива инциденти.“

Има си хора тук, които си вилнеят. Някаква група, дали от квартала или от друг квартал, ще дойде време ще разберем“, смята жител на квартала.