Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Фитнес заблуда-тренирането с тежести ще ви направи огромна и мускулеста

40
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

    Първото притеснение на жените влизайки във фитнеса е да не станат „прекалено мускулести“.
 
  Мятат се от машина на машина и бягат като попарени от тежестите ,защото  от тях се става „прекалено мускулеста” . С това сами си  затварят вратата към постигането на  стегнато и хармонично тяло и интензивното изгаряне на мазнини.Защото, както знаем усилената мускулна работа с тежести ускорява метаболизма в продължение на часове след тренировката.  
 
    Качването на мускули изобщо не е толкова лесно. Питайте за това всеки един мъж, който си мечтае за големи мускули. Женския организъм се отличава от мъжкия главно по количеството хормони, което се произвежда,и по ефективността,с която ги използва.При мъжете нивото на основният мускулно изграждащ хормон-тестостерона-е до 10-15 пъти по-високо отколкото това при жените.
 
    Женският организъм не е способен да изгради мускулна маса,подобна на мъжете.Ако една жена иска да има стегнати и релефни мускули тя трябва да се постарае много повече,защото усилията,които трябва да вложи,са огромни.И нека жените не се притесняват от това,да не заприличат на културистките от списанията,защото това е невъзможно.