Как да си направим ангелче от коркова тапа?

1
Добави коментар
zakum
zakum

Около Коледа ми идва вдъхновението за изработка на всякакви неща. Най-вече разбира се на ангелчета. Експериментирам с всичко потребно и непотребно, защото ангелчето ми се струва прекрасен символичен коледен подарък.
Отдавна искам да експериментирам с коркови тапи, затова бях дала задача на близки и познати да ми събират. И експериментът е почти успешен.
Идеята е да украсите тапите, така че да приличат на ангелчета. Лесно може да ги накарате да приличат на снежни човеци, еленчета или джудженца.
Но аз избрах ангелчета и боядисахме всички тапи с бяла боя. Нарисувахме им с перманентен маркер очи и уста. От жълта прежда нагласихме косичка, сложихме по едно блестящо мънисто в косите за разкош. Пухени крилца и дори рокличка от дантела.
Всичко това се залепва с лепило. От както притежавам силиконов пистолет за такива случаи не експериментирам с друго лепило, въпреки че е възможно.

Въпреки малката площ на корковите тапи можете да експериментирате и да направите поне десет разновидности на ангелчета:
може да оставите тапите неоцветени и да заложите на телта, с която символично да направите крила и глава.
Може вместо да ги оцветявате да ги облепите с плат или гланцово блокче.
Може да ги облепите с брокат.
Може да им направите крила от гофрирана хартия или от салфетка, от пластмаса или от колосана дантела.

Практически ангелчета може да се изработят от всичко, стига да има кого да зарадват и да вдигнат очите му нагоре към небето, да приповдигнат духа му и да върнат вярата му в доброто.
Тези ангелчета може да подарите като коледна играчка или пък ако ви се вижда твърде дребно и не сте привърженик на символичните подаръци може да го добавите като детайл в празничната опаковка.

А да не говорим, че може бутилка с вино да направите като ангелче и дори мъжете биха оценили такъв жест. Събирачите на тапи определено заслужават такива ангелчета!

Прочетете още: