Френски зимни градини

1
Добави коментар
anelia_77
anelia_77

Зимни градини във френски стил – това е синоним на показност, уникалност и ефективност. Ако имате изтънчен вкус, искате да създадете място за приятни разговори или просто да придадете завършеност на къщата ви, проектирана в класически стил – тогава Френския тип зимна градина е точно за вас.
За да си представите такава постройка, просто си представете разкошния бароков стил, възникнал във Франция и успешно пренесен в културата на други европейски страни. Общият вид на сградите в стил барок може да бъде описан с две думи – голям и тържествен. В тон с това, зимната градина във френски стил придобива завършеност чрез: мебели с извити крака и месингови детайли; стилно подредени цветя и плодове, цветни мотиви, скъпи вази. Голямо внимание се отделя на интериора на френската градина. Нещата, без които никоя градина във френски стил не може са цветни гирлянди, огледала и порцелан. Типичните цветове за една такава зимна градина са синьо, розово и бледо зелено, комбинирани с бяло и златно. Чар и елегантност трябва да струи от всичко, но не и на цената на комфорта.
Ако планирате да използвате новата си френска зимна градина като трапезария, добра идея е да използвате типичната за Франция мебел – шкафове за порцеланови съдове. В идеалния случай т.е. ако финансите ви го позволяват, може да го напълните с истински порцелан, към който нито един французин не би останал безразличен. Типичен елемент в интериорния дизайн на този тип градини е тапицерията на меките мебели да бъде на райета.
Основната идея на френските зимни градини е да възпроизведат порядъка в природата. Нормално е да забележите дори жив плет в този тип постройки, дори зеленчуци и билки, засяти в малки, геометрични форми, подредени във формата на пъзел. Цялостната атмосфера се допълва от лампи, вази и дори малки скулптори.

Харесва ли ви тази статия?