FitnesMan.com – блог за фитнес: хранителни добавки, диети, упражнения и програми

5
Добави коментар
Spirit4e
Spirit4e

юли 02, 2013
  FitnesHrani

 

Зеленото кафе е чудесно средство  за  тонизиране, но те могат да Ви  помогне да постигнете и поддържате  здравословно тегло. Зеленото  кафе представлява и се получава, от  непечени  сурови зърна кафе.  Зелено кафе или екстракта  от зелено  кафе може да помогне за намаляване на теглото. В проучване от 2006 година, учените открили че зелено кафе намалява  висцералната  мастна тъкан. Комбинирането на зелено кафе с балансирана диета и редовни физически упражнения може  значително да увеличи резултатите от програмата Ви за отслабване.

Хлорогеновата киселина в зеленото кафе

Учените са единодушни, че способността на зеленото кафе да намалява телесното тегло се дължи  на един вид антиоксидант намерен  в него,  известен като хлорогенова киселина, или CGA. CGA инхибира абсорбцията на глюкоза в тънките черва, както и освобождаването на глюкоза от черния дроб в кръвообращението. Този ефект намалява нивото на глюкоза в кръвта, така че тялото се принуждава да използва  мастните клетки за енергия вместо въглехидратите, което пък впоследствие води до загуба на мастна тъкан.

CGA присъства в големи количества в зеленото  кафе, за разлика от печеното,  тъй като тя  се разгражда при  печене. В доклад на университета на Калифорния доказва, че зеленото  кафе на зърна доставя  от 34.43 до 41.64 мг на грам, CGA. Печене на зеленото  кафе на зърна при 230 градуса по Целзий за 12 минути, намалява CGA съдържанието  почти  наполовина. Това е причинете, поради която зеленото кафе става толкова популярно през последните години.

Изследвания на зеленото  кафе

Няколко изследвания са потвърдили  способността на зеленото кафе, да намалява излишните мазнини. През 2007 година се провежда експеримент, при което на две групи участници се давало по 30 грама кафе, като едната група получава зелено кафе, а другата печено. В края на 12-та седмица, групата приемала зелено кафе, показва драстичен спад на подкожните мазнини, с приблизително 15%. Групата участници приемаща печено кафе, показала намаляване на мазнините с около 5%. Подобно проучване се провежда и през 2009 година, при което се затвърждава факта, че зеленото кафе значително редуцира излишните подкожни мазнини.

При тези проучвания се използват продукти съдържащи екстракт от зелено кафе, тъй като зеленото кафе може да се консумира единствено под тази форма. На пазара вече има достатъчно добавки, съдържащи екстракт от зелено кафе, а дори и такива с намалено количество кофеин. Както при всяка хранителна добавка, така и при продуктите съдържащи зелено кафе, е необходимо да спазвате точната доза на прием, както и да се консултирате преди приема на продукта.

Зелено кафе може да закупите от магазин FitnesHrani.com