Маски с мед

55
Добави коментар
biliana
biliana

Зимата, със своите ниски температури и силен вятър изсушават кожата на лицето и ръцете и предизвикват инфектиране, възпаление и люспи.
Въпреки това, не е необходимо да се използват известни марки козметични препарати. Достатъчно е да надникнем в кухнята, където винаги можем да открием едно незаменимо средство, богато на витамини и минерали.
Това естествено е медът. Със своите противовъзпалителни свойства, често е използван в разкрасяването под формата на маски, кремове и гелове.
Маските, със съдържание на мед може да се използват за всеки тип кожа, дори и при започнали възпалителни процеси. Изключение правят естествено само хората, алергични към меда и неговите производни.
Когато си подготвяте продуктите за маските, те задължително трябва да са проверени, а медът непременно трябва да е натурален пчелен мед.
Освен пчелен мед, ще са ви необходими и глицерин, лимонов сок, жълтък от айце, зехтин.
Преди да се наложи маска върху лицето е необходимо кожата да е добре почистена, като маската се прилага два пъти седмично за 1 месец.
В зависимост от типа кожа, към пчелният мед се добавят различни продукти.
Маски за суха кожа
1. Смес от равни части мед и зехтин се загряват на водна баня до 40°C . Върху лицето се поставя марля, и върху нея се нанася топлата смес. Двадесет минути след това, марлята се маха, а лицето се измива с хладка вода. Почиства се с лосион, несъдържащ алкохол.
2. За дълбоко подхранване направете смес от 1 лъжичка кисело мляко, и чаена лъжичка извара и 1 чаена лъжичка мед. Разбърква се до получаване на еднородна смес. Нанася се върху кожата. Маската се оставя да действа 30 минти, след което се изплаква с хладка вода и се нанася лосион без алкохол.
3. Една филия хляб се накисва в 20 милилитра прясно мляко. Добавя се 1 супена лъжица пчелен мед, 10 капки маслен разтвор витамин „А“ и жълтъкът на 1 яйце. Всичко се разбърква добре и се нанася върху кожата за 20 минути. Маската се измива с топла вода.

Маски за мазна кожа
1. Смесва се белтъкът на 1 яйце, 1 супена лъжица мед, малко лимонов сок и прясно мляко, които се нанасят върху добре почистена кожа. Сместа престоява върху лицето 20 минути. След измиването й с хладка вода, един резен лимон се прокарва по цялата кожа.
2. Смесват се 1 супена лъжица овесено брашно, 1 супена лъжица мед и един белтък. Сместа се нанася върху лицето. Действа 20 минути, клед което се изплаква с хладка вода и кожата се намазва с крем за лице.
3. Разбиват се леко два белтъка к 30 грама пчелен мед, 1 чаена лъжичка бадемово масло и 2 супени лъжици овесено брашно. Маската се нанася върху кожата и действа 15 минути. След това се измива с топла вода.
4. Смесват се 1 супена лъжица мед, малко прясно мляко, сол и картофено нишесте. Разбърква се до получаване на хомогенна смес, която се нанася върху лицето с памучен тампон. Сместа действа 20 минути, след което се измива с топла вода и по кожата се прокарва бучка лед за допълнително стягане.
Маска за избелване на кожата
Смесват се по две супени лъжици мед и овесено брашно, към които се добавят 1 супена лъжица отвара от черен чай и 1 супена лъжица вода. Загрява се на водна баня и след охлаждането й се нанася върху кожата на лицето за 15 минути. Изплаква се с хладка вода.