Прасе се изявява като цирков артист у нас

2
Добави коментар
merunka
merunka

Варненските деца, които не са виждали прасе на живо, ще могат да видят такова … в цирка.

Прасето Джино е звездата в шоуто на цирк „Иванов“, който гостува на морския град с представления от 3 до 30 декември, съобщи „Булфото“.

Джино е на две години, роден в Италия, но е от специална артистична виетнамска порода. Това обаче не му пречи да похапва всичко, което му сервират.

Освен Джино в програмата има африкански таралеж, енот, скунксове, игуани, тарантули и по-обикновените зайчета, змии и декоративни порчета.

Представленията на цирк „Иванов“, който е създаден преди седем години в Италия, а у нас изнася представления от миналата година, ще бъдат всеки делничен ден от 18 часа в Двореца на културата и спорта. През събота и неделя ще има по две представления. Цените на билетите са между 6 и 12 лв.

Дресировката на животни е неизменна част от цирковото изкуство. Обикновено за целта се използват тигри, лъвове, слонове, коне, птици и домашни животни. Активисти за правата на животните обаче нееднократно са предупреждавали, че обикновено при тренировките на животни се използват жестоки дресировъчни методи.