Пет техники за линк билдинг за български сайтове

10
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

В последно време все повече се говори, че линк билдингът ще отстъпва своето място в SEO пирамидата на фактори като content freshness и social media links, но по мое лично мнение той ще си остане и е един от факторите, даващи най-голяма тежест на един уеб сайт. В тази статия искам да ви препоръчам пет основни техники, които са изпитани и спокойно можете да използвате в своите линк билдинг стратегии. 

1. Регистрация на сайта в български директории: Когато пуснете своя уеб сайт, е добре да го регистрирате в тематични български директории. Освен това трябва да го регистрирате и в останалите налични директории, даващи линк. Ето и един подробен списък с български директории за регистрация.

2. Пускане на обяви: Следващата стъпка, която е добре да предприемете, е да пуснете колкото се може повече обяви в интернет пространството, даващи линк. Единственото, което трябва да направите, е да си подготвите заглавие, описание и имейл за потвърждение. Подобен тип линкове са доста полезни и бързо качват вашия сайт. Ето списък със сайтове за безплатни интернет обяви, даващи линк. Само не забравяйте да потвърдите своите обяви по имейл.

3. Български букмарк сайтове: Задължително след като пуснете своя сайт, пуснете всички страници поотделно в т.нар. bookmark сайтове. Подобен тип сайтове не носят чак толкова голяма тежест, но определено дават ефект. Ето и подробен лист със само част от тези сайтове в България.

4. Коментари в блогове: Намерете блоговете, които пишат на тематика, близка до вашия бизнес. След това започнете да ги следите и коментирате. Ако блоговете са с висок PR, то вие е добре да пускате поне по 2-3 коментара в поне 5-6 блога всяка седмица. Не пускайте спамърски коментари, а четете постовете. Така хем се образовате, хем правите кеф на блогърите и коментиращите, като се включвате в разговора, хем печелите страхотни линкове. Разбира се, тези линкове ще сочат само и единствено към вашия home page, но това не бива да ви притеснява, тъй като link juice-ът се разпорстранява по всички ваши вътрешни страници. Също така не коментирайте твърде често в даден блог, за да не попаднете завинаги в спам филтрите.

5. Коментари във форуми: Е, тук няма как да не споделя коментари в BG-Mamma. Коментирайте колкото можете повече в подобни форуми. Линковете, които получавате, са страхотни, а трафикът е качествен. С един куршум два заека.

Надявам се тези съвети да са ви помогнали. Разбира се, има още доста техники, но за тях ще говорим на по-късен етап. Ако и вие се сещате за полезни приоми за линк билдинг на български сайтове, ще се радваме да ги споделите с нас и читателите на SocialEvo.

Снимка: Nicholas Kreidberg blog

 

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.