Неизменният мъжки аксесоар: коланът

35
Добави коментар
modatadnes
modatadnes

Ах, уважаваният мъжки колан. С неограничената си гама от цветове, стилове и марки възможността за избор се предоставя на този, който го носи. В действителност, често се пренебрегва сложността на избора на колан, ето защо има толкова много мъже, които ги носят неправилно. Така, че четете по-нататък и започнете обучението си в умелото изкуство на избор на най-добрите мъжки колани.

Има само два вида колани за които трябва да знаете: ежедневни и официални.

Ако коланът е толкова широк, колкото палеца ви, той е официален. Всички по широки са за ежедневието. Официалните колани обикновено са по лъскави, с отразяващо покритие, а спортно ежедневните колани се срещат в плоски, приглушени нюанси и текстури.

Три основни цвята:

Както обикновено разделението между ежедневни и официални, избора на цвят колан също е лесно, тъй като има само три нюанса: черен, кафяв и червеникаво кафяв. В идеалния случай, трябва да притежавате ежедневни и официални колани във всичките три цвята, но можете да се справите и с тънък черен и широк кафяв / червеникавокафяв или кафяв/ колан.

Има, цветни колани, продавани от марки като Ралф Лорън и Томи Хилфигер. Те несъмнено са с високо качество, но ярките цветове са недопустими, освен ако не сте тийнейджър, или супергерой, но за всички останали, те са мимолетна тенденция.

Видове кожа – тук е мястото, където избора на колан се получава малко по сложно:

Телешка кожа: Почти всички колани, които ще намерите в магазини и бутици ще бъде някаква вариация на телешка кожа.

Щраус – може да се каже най-екзотичния кожен колан, щраус кожата прилича на неравен терен, с остри черти. Те не са за всеки, тези колани струват няколко стотин лева , те са мъжете които имат собствен стил .

Гущер – това са много скъпи колани. Коланите с такава кожа, и още по-луксозната крокодилска и алигаторска кожа , може да струват до 2000лв. Те са за ултра модерните и атрактивни мъже.

Размер:

Вземете размера на талията си, а след това прибавете един размер. По този начин, “33″ или “34″ на талията се превръща в “36-40″ колан размер.

Коланите трябва да са аксесоар, а не в центъра на вашия гардероб. Така че дори и да мечтаете за глави с кожа на крокодил около талията си, не закупувайте колан, който е по-скъп, отколкото обувките ви, или още по лошо от Вашия костюм.