Мисията невъзможна: Режим Фантом (Mission Impossible: Ghost Protocol)

10
Добави коментар
Avtora
Avtora

Мисията невъзможна: Режим Фантом (Mission Impossible: Ghost Protocol)

от Avtora.com | 16.12.2011 | 12:07

САЩ, 2011, 125 мин., Режисьор: Брад Бърд Сценарист: Джош Апелбаум, Джей Джей Ейбрамс, Андре Немек С участието на: Том Круз, Саймън Пег, Маги Кю, Пола Патън, Джеръми Ренър и др. Екшън

За филма:

Том Круз (Tom Criuse) се завръща като неуловимия агент Итън Хънт и в четвъртата част на култовата екшън проедица „Мисията невъзможна“ – „Режим Фантом“. Верен на традицията, популярният актьор отново се впуска сам в изпълнение на спиращите дъха каскади, като безспорно най-впечатляващото му изпълнение е стремглаво изкачване на най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“ в Дубай.

Този път, компания в каста му правят чаровната Пола Патън, която помним от друг блокбъстър – Deja Vu, в който партнираше на Дензъл Уошингтън, Джереми Ренър, Саймън Пег, Маги Кю, секссимволът от хитовия sci-fi сериал „Изгубени“ (Lost) Джош Холоуей (за съжаление, за твърде кратко време) и др.

След като работи над предходната част от сагата, този път Джей Джей Ейбрамс е само продуцент (заедно със самия Том Круз), отстъпвайки режисьорския стол на Брад Бърд (Brad Bird) – име, познато до моментa най-вече като създател на анимационни хитове като „Рататуй“ (Ratatouille) и „Феноменалните“ (The Incredibles), за които печели престижните награди на Американската филмова академия през 2005 и 2008 г.

Заснети с бюджет от „скромните“ 140 млн. долара, снимките на „Режим Фантон“ са реализирани в най-разнообразни локации в света като Прага, Ванкувър и Дубай. Лентата се появява на екран е на 16 декември 2011г. в IMAX салоните и 5 дни по-късно в стандартен рилийз.

Историята:

Тайната служба IMF е закрита. Итън Хънт и колегите му от агенцията са обвинени за терористична атака над Кремъл и отстранени, а президентът на САЩ дава началото на мисия „Режим Фантом“. Без каквито и да е ресурси и подкрепление, героят на Круз трябва да намери начин да изчисти името на агенцията и да предотврати ново нападение.