Дървени къщи: Модернистична дървена сглобяема къща

2
Добави коментар

Модернистична дървена сглобяема къща

Италианската компания Subissatiе и по-точно дизайнерът  Roberto Semprini създава тази модерна, дървена сглобяема къща. Дизайнът на един дом е проява на стил, елегантност, функционалност, отговорност към околната среда и поезия, казва Роберто.
Интериорът на сглобяемата къщата е минималистичен, в някои отношения преливащ във футуристичен, което като философия на живот изразява идеята за семпло, но в никакъв случай отегчително ежедневие.
Дизайнът съчетава в себе си както традиционни форми и елементи, така и изключително оригинални иновативни интериорни решения. Ултрамодерните елементи успяват да разчупят иначе спокойния интериор – например оригиналната извита стълба или космическия дизайн на външните мебели.
В къщата влиза достатъчно светлина благодарение на огромните прозорци, заемащи почти цялата фасада – от пода до тавана. Всекидневната, кухнята и трапезарията са слети в едно пространство, а спалните са оформени като отделни помещения.
Бяло и екрю преобладава като цветове както в интериора, така и в екстериора на тази къща. Стените са изцяло бели, както и повечето мебели. Изключение правят черната камина във всекидневната зона и мебелите в трапезарията.
Осветлението също е много интересно и важно за цялостното излъчване на този дом – по един доста нетрадиционен начин и чрез използването на оригинални, футуристични осветителни тела, се създава един интригуващ интериор на отражения, сенки и отблясъци.
Футуристичната къща

Сглобяемите дървени къщи имaт доста предимства, както и някои недостатъци разбира се. Хубавото е, че се строят изключително бързо, лесно и екологично чисто. Лошото при тях е, че са по-еднообразни като дизайн и в сравнение с традиционните къщи не позволяват оригинални архитектурни решения. Ето защо дизайнерите са се опитали да разнообразят интериора, използвайки нетрадиционни, стилни и интригуващи детайли.
Футуристичната къща